naar top
Menu
Logo Print

Brecht Roels wint Willy Asselman Award

"Perfect afstellen van camera's en radars wordt uitdaging voor garagehouders"
magazine

Kersvers medewerker bij Sergoyne Diagnostics, Brecht Roels, heeft de begeerde Willy Asselman Award gewonnen. Roels maakte o.a. een opleidingshandboek voor het bijscholen van autotechniekers die steeds vaker in aanraking komen met rijhulpsystemen. Brecht mocht een prijs van 500 euro én de erkenning voor meest innovatieve bachelorproef in ontvangst nemen. Zijn eindwerk kwam in aanmerking voor de award omdat het onderzoek zich toespitste op de nieuwste rijhulpsystemen in voertuigen en hun functioneren en ook betrekking had op het praktisch onderhouden en afstellen ervan.
Brecht Roels: "De huidige ADAS (Advanced driver-assistance systems) helpen het moderne voertuig in het herkennen van rijstroken, maar ook in de identificatie van voetgangers, fietsers en dieren. Deze hulpsystemen zijn van cruciaal belang voor het goed functioneren van de moderne voertuigen. Het perfect afstellen van deze camera’s en radars wordt een uitdaging voor de huidige garagehouders, en daar dienen we hen bij te helpen. De ontwikkeling van deze technologie zit in een exponentiële groei, wat het een uitdaging maakt om steeds op de hoogte te blijven."
Jeroen Vertongen, Sergoyne Diagnostics: "Brecht heeft extreem gefocust op het eindwerk dat hij gedurende zes maanden bij ons heeft uitgewerkt. Deze nieuwe systemen, die verhinderen dat een chauffeur indommelt of een dodehoekongeval veroorzaakt, zijn uiterst boeiende materie welke onze mobiliteit en manier van verplaatsen volledig zal omgooien. We evolueren naar een voertuig dat zich uiterst slim en veilig in het verkeer zal gaan begeven, en uiteindelijk ook zal rijden zonder menselijke tussenkomst. De kennis die Brecht ondertussen heeft opgebouwd, komt ten goede aan onze afdeling. Daarom zijn we overtuigd dat we nog verder kunnen schakelen om de nieuwste technologische ontwikkelingen verder te kunnen opvolgen."

SERGOYNE DIAGNOSTICS

SERGOYNE DIAGNOSTICS

+3222631905
+3222692373