naar top
Menu
Logo Print

IT'S MORE THAN JUST OIL, IT'S LIQUID ENGINEERING

Castrol
Onze klanten willen zich vooral focussen op hun eigen business en verwachten van ons dat wij hen voorzien van het correcte product
en adequaat advies

OFFICIELE CASTROL DISTRIBUTEUR VEROLUB DRAAGT ONTZORGING HOOG IN HET VAANDEL

Verolub is Castrol Authorized Distributor voor België en Luxemburg, en tevens de Belgische vertegenwoordiger van het 'Castrol Service'-garagenetwerk. Centraal gelegen in de Benelux, houdt de verdeler zich hoofdzakelijk bezig met de verkoop van smeermiddelen en bijbehorende diensten, waaronder smeeradvisering, het opstellen van smeerplannen, olieanalyses en -monitoring. Bij Verolub staat de weg naar de juiste productkeuze in functie van de toepassing centraal, waardoor verlengde standtijden, besparingen en een verlengde levensduur van machines en onderdelen gerealiseerd worden.

HISTORIEK

Verolub is ontstaan vanuit de bedrijvengroep Verolma (Verenigde Oliemaatschappij). Deze handelsvereniging verenigde bedrijven die actief waren in de verkoop en distributie van petroleumproducten, inclusief smeermiddelen. In 2012 besloot de aandeelhouder om alle brandstofactiviteiten (groothandel en retail) te verkopen en bleef enkel de handel in smeerolie over. Verolub richt zich sindsdien 100% op de verkoop en distributie van smeermiddelen.

Castrol
V.l.n.r. Sales Manager Eddy Van Malderen en General Manager Dirk Roosen

PARTNERSHIP

De meeste petroleummaatschappijen zijn vanaf begin jaren 2000 gestart met het zoeken naar en het opzetten van samenwerkingsverbanden met professionele distributeurs die al ervaring en expertise binnen de smeermiddelenindustrie hadden opgebouwd.

BP, dat het belangrijkste gedeelte van het smeermiddelengamma commercialiseert onder de naam Castrol, bouwde op die manier een vaste partnership op met Verolub. De verdeler uit Lummen nam eerst de Agri & heavy duty business van BP-Castrol over en nam kort nadien ook een belangrijk deel van het industriecliënteel op zich.

Vanaf 2015 verwelkomde Verolub ook de officiële garagebedrijven. Zowel Castrol als Verolub nemen binnen deze partnership elk hun eigen specifieke rol en verantwoordelijkheid op.

Castrol vervult daarbij de rol van fabrikant die zowel binnen de garagewereld, de Agri wereld als in de industrie gekend staat voor zijn performante en high-end smeermiddelen. Verolub kenmerkt zich in deze relatie als officiële Castrol distributeur en focust zich hierbij op de verkoop en distributie van smeermiddelen en het ontwikkelen en ontplooien van de juiste omkadering, diensten en advies naar de klanten toe.

Met onze efficiente logistieke dienstverdeling garanderen wij levertijden van maximum 48 uur
voor verpakte goederen

Verolub

ONTZORGEN

Buiten het verkopen van producten is Verolub ook heel druk bezig met het ontwikkelen en opzetten van concepten en diensten om het de klant gemakkelijker te maken. Dirk Roosen, General Manager van Verolub: “Onze klanten willen zich vooral focussen op hun eigen business en verwachten van ons dat wij hen voorzien van het correcte product en adequaat advies. Bovendien verwachten ze ook dat dit alles omkaderd wordt met een hoog serviceniveau."

Ontzorgen is dan ook een belangrijke kwestie binnen de Verolub filosofie.

Logistiek

Roosen: “Met onze efficiënte logistieke dienstverdeling garanderen wij levertijden van maximum 48 uur voor verpakte goederen." Via het depot in Wetteren is de afstand met de fabriek minimaal en is een snelle levering gegarandeerd. Voor de Bulk leveringen heeft Verolub een ingenieus systeem ontwikkeld. 'StockSys' maakt het mogelijk om vanop afstand het niveau van een bulktank te monitoren en zorgt voor automatische opvolging en leveringen. Wanneer de tank op een kritisch niveau komt, krijgt de afdeling logistiek een melding en wordt er vervolgens een afspraak gemaakt voor levering. “De klant hoeft zich dus nooit zorgen te maken dat hij zonder product komt te zitten."

Verkoop

De verkoopafdeling is opgedeeld in twee business units. Aangezien de automotive en industriesector zeer verschillend zijn, vergen ze ook een specifieke aanpak. Zes technisch-commerciële werknemers worden bijgestaan door een technisch adviseur en een efficiënte customer service, zodat elke klant tijdig en correct geholpen kan worden. Dienstverlening en advisering staan hierbij centraal.

Castrol

SEGMENTEN

De relatie met Castrol is een duurzaam partnership waar zowel Castrol als Verolub hun eigen specifieke rol in opnemen. Onder de baseline 'It's more than just oil. it's liquid engineering' zorgt hun partnership dan ook voor heel wat meer dan enkel de aanlevering en verdeling van smeeroliën.

Castrol service

Binnen de garagewereld maakt Verolub een onderscheid tussen onafhankelijke en officiële garagebedrijven. Castrol Service is hét kwaliteitslabel voor de onafhankelijke garage die garant staat voor de beste kwaliteit, service en betrouwbaarheid.

Roosen: “Met 'Castrol Service' ondersteunen wij de onafhankelijke garagehouder die met zijn bedrijf een versnelling hoger wil schakelen. Met marketingsupport, commerciële acties en vakkundig advies dragen wij bij tot de groei van hun bedrijf."

Castrol professional

Voor de officiële garagehouder ligt de nadruk op het gebruik van motoroliën die specifiek per fabrikant zijn goedgekeurd. De razendsnelle evolutie in de ontwikkeling van motoren voor personenwagens heeft er immers voor gezorgd dat er steeds strengere eisen worden gesteld voor motoroliën. Roosen: “Kleinere en zuinigere motoren vragen specifieke en hoogperformante motoroliën. Binnen ons 'Castrol Professional' productgamma beschikken wij meestal als eerste en soms ook als enige over het goedgekeurde product.

Het vertrouwen van de consument ten opzichte van het Castrol merk is onlosmakelijk verbonden met het vertrouwen dat de consument stelt in zijn dealer, telkens wanneer hij zijn wagen binnenbrengt. Dit is een enorme toegevoegde waarde voor onze klanten.“

Castrol agri dealers

Verolub werkt binnen de landbouwsector exclusief samen met de erkende machine-dealers. Dit heeft geleid tot een netwerk van erkende 'Castrol Agri Dealers' dat ondertussen bestaat uit ± 130 erkende dealers die de Castrol Agri smeermiddelen op een professionele manier tot bij de consument brengen en die hierin van Verolub de nodige support ontvangen. Roosen: “De meerwaarde bestaat uit het feit dat wij exclusief via de Agri dealers werken. Wij gaan zelf nooit rechtstreeks naar de landbouwer. De dealers kunnen daardoor extra omzet genereren en Verolub kan zich zo verder handhaven in de markt. De meerwaarde voor de consument bestaat er dan weer in dat hij terechtkan bij zijn vertrouwde dealer om de hoek en op een professionele wijze wordt geholpen en geadviseerd."

MILIEU EN VEILIGHEID

Zorg voor veiligheid en milieu is onafscheidelijk verbonden met de bedrijfsstrategie en de manier van zakendoen van Verolub. Zorgbesteding aan de opslag van smeermiddelen, herconditionering van producten en verpakkingen, en ophaling van afvalproducten is dan ook een zeer belangrijk item geworden waar de verdeler de nodige aandacht aan besteedt. Bij Verolub zijn ze zich er zeer goed van bewust welke problemen het soms met zich meebrengt als men niet goed weet waar men met lege olieverpakkingen heen moet. De bedrijfsfilosofie zorgt er echter voor dat u zich over vragen betreffende de stockage van bulkproducten, verpakte producten en de milieuwetgeving ook geen zorgen meer dient te maken.

VEROLUB

VEROLUB

KLAVERBLADSTRAAT 2/bus A
3560 LUMMEN
+3213460800
+3211458519