naar top
Menu
Logo Print

REPARATIELIJM PLAST-O-FIX NIET ALLEEN VOOR KUNSTSTOF

BEKENDE REPARATIELIJM VOOR KUNSTSTOF HEEFT MEER IN ZIJN MARS

Berner Plast-O-FixPlast-O-Fix, de polyurethaanlijm van de firma Berner, is bij professionals uit de automotive branche vooral bekend als reparatielijm voor kunststofonderdelen zoals bumpers. Maar er is meer. Plast-O-Fix lijmt niet alleen kunststofonderdelen, maar is evenzeer perfect geschikt als montagelijm voor diverse materialen zoals metaal, aluminium, inox en zelfs hout.

REPARATIELIJM VOOR KUNSTSTOFFEN

Met zijn breedspectrum hechtvermogen op diverse ondergronden is Plast-O-Fix in eerste instantie de ideale lijm voor het herstellen van beschadigde kunststofonderdelen van diverse soorten. Deze polyurethaanlijm is bestand tegen olie, water, brandstoffen, oplosmiddelen, zuren en basen. Hij kan trouwens snel en eenvoudig worden aangebracht, wat Plast-O-Fix bijzonder gebruiksvriendelijk maakt. En duurzaam ook, want in plaats van kapotte onderdelen almaar te vervangen, kunnen ze makkelijk worden verlijmd, waardoor de herstelling een stuk goedkoper wordt en de hersteller meer winstkansen krijgt.

Vlotte nabehandeling

Eens de onderdelen weer aan mekaar gelijmd, kan het geheel makkelijk worden nabewerkt. Schuren, boren, tappen, … de uitgeharde Plast-O-Fix-lijm laat het zonder problemen toe. Nadien kan het geheel weer worden overspoten met alle gangbare laksystemen.

3 VARIANTEN LIJM

De Plast-O-Fix is verkrijgbaar in 3 varianten. Ten eerste is er de Standard Universal. Deze heeft een verwerkingstijd van 5 à 7 minuten en is na 30 minuten opnieuw bewerkbaar. Na 4 uur is de lijm volledig uitgehard.
Vervolgens is er de Speed Universal met een verwerkingstijd van 90 seconden. Na 15 tot 30 minuten is de lijm weer bewerkbaar en na 2 uur is hij uitgehard. Ten slotte is er de Super Speed, een lijm met een verwerkingstijd van amper 20 tot 30 seconden. Deze is na 10 tot 15 minuten bewerkbaar en na 2 uur uitgehard.

VOORBEREIDING

Afschuinen Plast-O-Fix

Het is uiteraard raadzaam om - alvorens met de Plast-O-Fix-verlijming te starten - de ondergrond grondig te reinigen en te ontvetten met de Plast-O-Fix reiniger. Daarna kan het te herstellen oppervlak het best worden opgeruwd om de hechting later te bevorderen. Als het gaat om een te herstellen scheur in een kunststofonderdeel, worden langs de scheurranden het best enkele gaatjes geboord waar de lijm doorheen aangebracht kan worden. Desgewenst kan er Plast-O-Fix Primer worden aangebracht. Deze verhoogt het hechtingsspectrum op de diverse ondergronden. Laat de Plast-O-Fix Primer minimaal 10 minuten uitdampen en breng dan
een verstevigingsfolie met de lijm aan. Als de lijm is uitgehard kan
de folie makkelijk worden verwijderd en kan het schuren,
plamuren en lakken starten.

MONTAGELIJM VOOR TAL VAN ONDERGRONDEN

Plast-O-Fix BernerAls reparatielijm heeft de Plast-O-Fix van Berner al jaren zijn kwaliteit bewezen. Hij kan echter ook perfect gebruikt worden als montagelijm voor het aanbrengen van beugels of andere bevestigingshulpmiddelen. En dit dus niet alleen op kunststof, maar evenzeer op metalen auto-onderdelen zoals grilles. De procedure is heel eenvoudig. Je brengt een eenvoudig dotje Plast-O-Fix lijm aan op het koetswerk van een wagen. Na uitharding kan in dit hoopje lijm makkelijk draad worden getapt, waarin later een schroef kan worden bevestigd. Zo kunnen extra onderdelen op een gebruiksvriendelijke manier worden aangebracht op tal van auto-onderdelen. 

BERNER

BERNER

BERNERSTRAAT 1
3620 LANAKEN
+3289719191
+3289719185
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Bent u nieuwsgierig naar producten en services die uw dagelijks werk vereenvoudigen? Maak kennis met Berner en ervaar wat optimale ontzorging inhoudt.

Berner Belgien NV/SA: Berner België in Lanaken is de Belgische vestiging van de Europese multinational Berner; al meer dan 55 jaar toonaangevend in de directe verkoop van verbruiksmaterialen, chemische producten en gereedschappen aan professionals in de sectoren automotive en bouw.  

Experts door passie 
“Wij zijn experts door passie. We kennen de toepassingen in ons vakgebied en bieden onze klanten een op de behoeften afgestemd, gespecialiseerd service- en productassortiment. Wij werken graag voor onze klanten, met onze collega’s en onze producten. Dat is wat wij met passie bedoelen.”  

Berner Webshop en App: waar en wanneer het u uitkomt!  
Met de Berner App kan snel en eenvoudig met een iPhone/iPad of Android smartphone op ieder gewenst moment een bestelling geplaatst worden in de Berner Webshop waar de uitgebreide, actuele catalogus te vinden is. Ruim 17.000 producten liggen 24/7 binnen handbereik.