naar top
Menu
Logo Print

“ONZE AMBITIE IS OM VAN DE GARAGIST EEN OLIESPECIALIST TE MAKEN"

Voor elke motor de juiste olie tegen een correcte prijs en kwaliteit

Jarski Oil zag het licht op 1 mei 2014 op basis van een diepgaande studie die werd uitgevoerd door een van de huidige zaakvoerders van het familiebedrijf, Raymond Lischetzki. De tijd waarin een universele olie voor alle wagens bestond, is duidelijk voorbij. Om die reden ontwikkelde Jarski Oil een uniek garageconcept waarmee u de juiste oliën op stock hebt zodat die de weg kunnen vinden naar de correcte motor. Bovendien zorgt de unieke verpakking voor een groot gebruiksgemak en 80% minder afval.


JARSKI OIL

file://fileserver/red/MCFbe/MCFbe1705/R06/170824KEB0002.jpgDe filosofie en de strategie van Jarski Oil, opgericht door Raymond Lischetzki en zijn zoon Jelle, zijn gebaseerd op een eigen studie waaruit bleek dat de gemiddelde grossier maar 50% van de olie heeft die nodig is in de markt. De ontwikkeling van motoren in het laatste decennium heeft er namelijk voor gezorgd dat de universele olie niet meer bestaat. “Theoretisch gezien kan de grossier dus maar de helft van zijn klanten voorzien van de juiste olie, en toch gaat elke klant naar buiten met olie. Dat is angstaanjagend", stelt Raymond Lischetzki. “Vandaag heeft elke nieuwe auto zijn eigen olie en dat besef is er nog niet."


AANBOD

Jarski Oil gaat op die problematiek in, en voorziet de juiste olie voor elke toepassing. Daarvoor vult het zijn oliën af onder één merk dat de volledige lading dekt. Het belangrijkste is echter dat de beste kwaliteit het uitgangspunt is. Dankzij de grote productverscheidenheid aan soorten oliën, kan Jarski Oil maar liefst 99% van het machinepark wereldwijd voorzien van de juiste en meestal originele olie. Daarvoor werd er vanaf het begin voor gekozen een eigen verpakking te gebruiken voor de afvulling van de oliën. Die zijn beschikbaar in volumes van 1 tot 210 liter. Bulkaankopen behoren niet tot dat aanbod, want vanuit de veronderstelling dat elke nieuwe auto een eigen olie heeft, is dit niet meer te verantwoorden.


BAG-IN-BOX

In de meeste gevallen is de gemiddelde multimerkgaragist echter niet of moeilijk in staat om een aantal grote vaten olie te installeren. Dat zette Jarski Oil tot denken aan, en dat leidde tot een uniek garageconcept. Op minder dan een vierkante meter kan de garagist met de nieuwe Bag-In-Box twaalf verschillende oliën in dozen van 20 liter te stockeren. Als de garagist daarnaast nog twee vaten van 60 liter heeft staan, is deze dus in de mogelijkheid om op twee vierkante meter de olie te voorzien die nodig is vandaag de dag. Jarski Oil installeert voor de klant zelfs nieuwe rekken waarin enkel de Bag-In-Box past. De garagist kan er twaalf verschillende oliën in kwijt, en het is voorzien van twee opvangbakken. Er is dus geen excuus meer om de verkeerde olie te kiezen. Ten slotte is de Bag-In-Box ook tot 80% milieuvriendelijker dankzij de wegwerpbare zak en de kartonnen doos die gratis opgehaald wordt.


TOEKOMST

Raymond Lischetzki: “We zijn nu ongeveer zes maanden bezig met Bag-In-Box en merken nu al een omzetstijging van 45%. De mensen die dus de tijd nemen om naar ons te luisteren, beseffen dat dit de toekomst is. Onze ambitie als familiebedrijf is om binnen vijf jaar 300 garagisten te hebben met Jarski Oil in hun gamma, en met de nodige technische en commerciële kennis die wij hen aanleren via onze trainingen. Daarnaast voorzien we in de nabije toekomst een platform op onze website waar men die garages kan terugvinden die de juiste olie gebruiken, zodat de klant eindelijk een geloofwaardige referentie heeft. Ten slotte willen we van elke grossier en garagist een oliespecialist maken. Daarom doen we in de volgende editie van CarFix  een superpromotie om geïnteresseerde partijen te overtuigen van onze kwaliteiten."

JARSKI OIL COMPANY

JARSKI OIL COMPANY

BROEKSTRAAT 11
3020 HERENT
+3213772863
-