naar top
Menu
Logo Print

DE DRIE PIJLERS VAN PPG: INNOVATIE, DUURZAAMHEID EN KLEUR

De beste ondersteuning voor de professional

PPG Industries heeft als visie 's werelds meest toonaangevende coatingsbedrijf te zijn door op consistente wijze kwalitatief hoogwaardige, innovatieve en duurzame oplossingen te leveren waarop klanten vertrouwen bij de bescherming en verfraaiing van hun producten en omgeving. PPG levert een meerwaarde aan klanten in de bouw-, consumentengoederen-, industriële en transportmarkt en de aftermarket. Ons motto is niet voor niets: 'we protect & beautify the world'. Dat doen we door ons te focussen op drie pijlers: Innovatie, Duurzaamheid, Kleur.

INNOVATIE -
DE GEWOONSTE ZAAK TER WERELD

Bij PPG geloven we in innovatie als succesfactor. Niet alleen voor de organisatie, maar ook voor onze relaties. Daarom ligt de focus op het voortdurend verbeteren van de kwaliteit, de productiviteit en de bedrijfsprocessen. Dat doen we door het leveren van innovatieve producten en reparatieprocessen, uitstekende kleurkwaliteit en specialistische apparatuur en diensten.
Ook voor onze divisie refinish is innovatie voor onze merken PPG, NEXA AUTOCOLOR® en MAXMEYER® van groot belang.

Daisy wheel

Een unieke samenwerking tussen PPG en Fillon Technologie heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de Daisy Wheel. Tijdsbesparing en de perfecte kleurovereenkomst (waardoor er meer doorgangen gerealiseerd kunnen worden) zijn slechts enkele redenen om deze hightech machine - ontwikkeld door Fillon Technologie - aan te schaffen. Daar komt bij dat het aandeel van kleine schades groeiende is, maar kleine hoeveelheden lak moeilijk met de hand te mengen zijn. De Daisy Wheel mengt moeiteloos een minimale hoeveelheid van 50 ml. Door die precisie is er minder restafval en is de lak in de machine langer houdbaar. De Daisy Wheel is aangesloten op PAINTMANAGER®, het softwareprogramma van PPG voor het mengen van kleur.

 

Fast clear

Een tweede recente innovatie met groot succes is de Fast Clear. Een nieuwe blanke lak met zo'n diepe glans dat spuiters er selfies in maken. Daarnaast droogt hij razendsnel en is dan ook zeer goed te schuren.
Deze blanke lak is gebaseerd op een nieuwe technologie, die hem sneller, harder en beter maakt dan alle blanke lakken die momenteel op de markt zijn.

DUURZAAMHEID -
EEN KWESTIE VAN GEWOON DOEN

Duurzaamheid is voor PPG al jaren een kernbegrip. Wij vinden dat fabrikanten als PPG de taak hebben om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wij willen meer doen dan alleen maar produceren en verkopen. Wij voelen ons verantwoordelijk voor het beschermen van onze leefomgeving. PPG was niet voor niets de eerste lakfabrikant die decennia geleden op de markt kwam met het watergedragen systeem AQUABASE® van Nexa Autocolor. Onze watergedragen lakken bewijzen zich dus al jaren in de markt.

KLEUR -
MEER DAN DE FINISHING TOUCH

Kleurwetenschap is absoluut de kern van onze business. We realiseren ons dat het (na)maken van de originele kleur het doel is waar de carrossier bij een reparatie naar streeft. Want de juiste kleurovereenkomst is bij iedere reparatie van doorslaggevend belang. De juiste kleurbepaling was altijd een zaak van het menselijke oog en de expertise van de kleurmaker of spuiter. Inmiddels zijn er echter geavanceerde systemen die foutloos de juiste lakkleur bepalen. De database van PPG bevat bijna 40.000 verschillende kleurschakeringen. Het is immers bijna onmogelijk om de exacte kleurnuances of kleurintensiteit met het blote oog vast te stellen. En dat, terwijl de klant wél net zo kritisch is gebleven.
PPG biedt zijn relaties dan ook heel wat ondersteuning op het gebied van kleur. Dat doen we met ons technische team en - niet te vergeten - met onze innovatieve hulpmiddelen zoals de RAPIDMATCH™ X-5.

PPG INDUSTRIES BELGIUM

PPG INDUSTRIES BELGIUM

HAACHTSESTEENWEG 1465
1130 HAREN
+3215409003
-