naar top
Menu
Logo Print

Praktische tips voor het herstellen van vloeibare metaalkleuren

Schadeherstel vereist de hoogste technische vaardigheid
magazine

Vloeibare metaalkleuren behoren tot de meest spectaculaire autolakken, maar de extreem fijne pigmentatie van vloeibare metaalkleuren maakt het herstellen hiervan behoorlijk veeleisend. Harald Klöckner, cursusleider bij Standox voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, deelt zijn tips voor de professionals aan de hand van het voorbeeld van een herstelreparatie van de vloeibare metaalkleur Alubeam van Mercedes:
• Breng een Standox VOC-filler aan. Het drogen en schuren moet worden uitgevoerd op de manier zoals normaal ook het geval is. Breng dan Standocryl VOC Xtra Clear K9560 aan op de geschuurde filler om een glad oppervlak te krijgen. De transparante laag moet grondig drogen.
• Schuur het oppervlak van de blanke lak van het herstelde onderdeel en de oude laag met P1000 tot P1500, maar schuur de hoeken en randen met de hand met P3000. Schuur in geen enkel geval door de lak.
• Breng Standoblue Color Blend (long) aan op de uitspuitzone. Het product moet worden aangebracht tot op ongeveer 10 tot 20 cm voorbij de over te spuiten zone.
• De klaar-voor-gebruikinstelling voor Standoblue is als volgt: meng Standoblue kleur Alubeam + 50 procent Standoblue Adjustment Additive Long. Breng de eerste spuitgang aan op de rand van de nog vochtige Color Blend. Met deze spuitgang moet u de fillerzone volledig afdekken.
• Breng de effect-spuitgang aan op de te herstellen zone en in de nog vochtige Color Blend met een grotere afstand van het spuitpistool. Zolang de Color Blend en Standoblue basislak nog vochtig zijn, kan deze stap indien nodig worden herhaald. De grondlaag moet volledig zijn gedroogd tot deze mat is voordat de blanke lak kan worden aangebracht.
•  Breng de Standocryl VOC Xtra Clear K9560 aan op het volledige hersteloppervlak en droog het volgens de instructies op het technische informatieblad.

Volledige, geïllustreerde richtlijnen zijn te vinden op www.standox.be/standotheks.

STANDOX

STANDOX

+3215478538
-