naar top
Menu
Logo Print

DE BESTE KWALITEIT VAN
ORIGINAL EQUIPMENT TOT GEREVISEERDE PRODUCTEN

DENK VOORUIT - DENK REMY

Remy, een van de wereldwijde leiders in de automotive aftermarket, is al meer dan een eeuw fabrikant en remanufacturer van onder meer starters en alternatoren. De belangrijkste Europese fabriek van de groep bevindt zich in Miskolc, Hongarije, en voorziet in de productie, remanufacturing én distributie van betrouwbare en optimaal presterende voertuigonderdelen. Een toegewijd team zorgt ervoor dat elk product dat er ge(her)produceerd wordt, overeenkomt met of beter is dan de original equipment producten. Met een merkgeschiedenis die teruggaat tot 1896, levert Remy ervaring, een breed productportfolio en een merk waarop u kunt vertrouwen.

Productportfolio Remy

GESCHIEDENIS

Remy heeft een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1896. De oprichting van Remy wordt gekenmerkt door innovatie en sterke groei. In 1901 is Remy reeds een toonaangevende fabrikant van dynamo's en magneetontstekingen en in 1909 worden er al ruim 50.000 geproduceerd, in een tijdperk waarin de auto nog in zijn kinderschoenen staat. In 1912 brengt Remy de eerste elektrische startmotor op de markt. De groei en het succes vormden een evolutie die ook United Motors niet was ontgaan. De Remy Company werd in 1916 dan ook onderdeel van United Motors. In 1919 zal William Durant, oprichter van General Motors, United Motors opnemen in zijn bedrijf om zijn overnames van verschillende kleine productiebedrijven te consolideren, waaronder Remy Electric Company en Delco, die later in 1927 fuseren in Delco Remy. In 1994 houdt de Delco Remy divisie van General Motors op te bestaan en worden de starter- en alternatoractiviteiten overgenomen door een groep investeerders. Tegelijkertijd vindt er een uitbreiding naar de Europese markt plaats. In 2004 wordt Delco Remy, Remy International, Inc. dat in 2015 verworven zal worden door BorgWarner. Goed een jaar later zal Torque Capital de aftermarket aangelegenheden van BorgWarner overnemen en wordt Remy International, Inc. zo opgenomen in de BPI Group.

Remy GoldPRODUCTPORTFOLIO

Remy Smart Handelsmerken

Remy biedt zijn producten aan onder drie handelsmerken: Remy Gold, Remy Smart en Remy Remanufactured. Remy Gold is het aanbod voor nieuwe voertuigen en technologieën, en is geschikt voor klanten die het beste product op de markt willen. Het gaat om kwaliteitsproducten met een garantie van vijf jaar. Remy Smart werd speciaal op de markt gebracht voor het uitvoeren van voordelige reparaties zonder in te boeten op kwaliteit. De Remy Smart onderdelen zijn voorzien van een garantie van twee jaar. Ten slotte biedt Remy ook een remanufactured productgamma aan. Het betreft een gestandaardiseerd industrieel en volledig gedocumenteerd proces en is bovendien een van de meest uitgebreide gamma's voor gereviseerde starters en alternatoren in Europa. Remanufactured producten krijgen een garantie van 3 jaar mee.

Remy Remanufactured Programma's

Remy zet zich in voor de productie en de remanufacturing van hoogwaardige starters en alternatoren en rem- en stuuronderdelen die ongeëvenaarde prestaties en veiligheid bieden. Het biedt starters en alternatoren voor alle merken aan, en dit voor zowel light als heavy duty voertuigen. Daarnaast biedt het ook remklauwen (3.900 revisiereferenties en 400 nieuwe delen), remschijven (1.400 referenties) en remblokken (1.100 referenties) aan. In het stuuronderdelenprogramma zitten onder meer stuurtandheugels (900 revisiereferenties) en stuurpompen (1.200 revisiereferenties).

 

SERVICE

Catalogus

Met zijn catalogus biedt Remy een gemakkelijke en gebruikersvriendelijke toegang tot het productaanbod en de meest recente up-to-date informatie aan. Ook biedt hij een intuïtieve artikelenlijst met artikelinformatie, OE-nummers, foto's, voertuigtoepassingen en technische bulletins. Bovendien worden er ook data aan TecDoc en Autocat+ geleverd.

Klantendienst

Met deze service wil Remy bestaande relaties onderhouden en behoeften en problemen van klanten identificeren en analyseren. Deze communicatie wordt bovendien aangeboden in meerdere talen, zodat de opvolging van open orders, het voorstellen van alternatieven en het coördineren van de product- en informatiestroom van de klant in meerdere talen kunnen worden opgevolgd.

Opleiding

Om de klant optimaal van dienst te zijn, biedt Remy trainingen aan voor elektrische onderdelen en het behandelen van schroot én biedt het een handleiding voor het oplossen van problemen aan. Omdat Remy producten aanbiedt die niet dagelijks dienen te worden vervangen, vormen deze trainingen een welkome aanvulling voor de klant. Op deze manier verzekert Remy de kwaliteit van productie tot (re-)installatie.

Remy remanufacturingPRODUCTIE

Naast remanufacturing, produceert Remy ook nieuwe onderdelen voor voornamelijk heavy duty voertuigen. De productie van nieuwe onderdelen gebeurt in Europa enkel in Miskolc, Hongarije.

REMANUFACTURING

Het hergebruik van onderdelen gebeurt bij Remy zowel vanuit economisch als ecologisch standpunt. Het biedt een premium service en garandeert dat de gereviseerde onderdelen met zekerheid passen in de oorspronkelijke toepassing. Hiervoor is Remy voortdurend actief in het ontwikkelen van nieuwe technieken en gaat het op zoek naar investeringen die het revisieproces ten goede komen. Zo werd er in 2017 geïnvesteerd in een volledig nieuwe en bovendien ecologische reinigingstechniek op basis van baking soda en optimaliseerde men de testprocedure voor de componenten. Remy covert met zijn remanufacturing business maar liefst 94% van het Europese wagenpark. Om deze dekkingsgraad te kunnen bewerkstelligen, worden er in de Miskolc fabriek elke dag zo'n 100 omschakelingen gemaakt, waardoor Remy zowel oldtimers als moderne premium wagens van dienst kan zijn.

REVISIEPROCES

Sorteren

Het remanufacturing proces begint met het verzamelen en identificeren van de core. Om het sorteerproces vlotter te laten verlopen, wordt hier enkel gebruikgemaakt van original equipment nummers i.p.v. catalogus- of applicatienummers. Zo voorkomt men dat onderdelen van pakweg een Valeo alternator in aanraking komen met de onderdelen van een Bosch alternator.Hoewel wordt getracht om alle onderdelen te reviseren, is het niet mogelijk om alles een nieuwe bestemming te geven. Remy past dan ook core acceptance criteria toe. Vaak is het wel nog mogelijk om onderdelen met een absent stuk te reviseren, maar lang niet alles wordt geaccepteerd als core.

Remy Demontage en reiniging

Alle onderdelen worden na sortering volledig uit elkaar gehaald. Om additionele schade bij demontage te voorkomen, wordt hier gebruikgemaakt van kunststof hamers. De gedemonteerde componenten krijgen vervolgens elk hun plaats toegewezen en doorlopen een reinigingsproces op maat. Bij de meeste componenten wordt er gebruikgemaakt van een combinatie van mechanische en chemische reiniging. De reiniging zelf is het belangrijkste onderdeel in het corerevisieproces. Net daarom investeerde Remy vorig jaar nog goed 1 miljoen euro in deze tak.

Reparatie en validatie

Vervolgens worden alle componenten gecontroleerd en worden enkel diegene met de beste kwaliteit doorgestuurd voor reparatie. Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag, worden er meer eenheden ontmanteld dan nodig. Op die manier is het ook mogelijk om steeds de beste kwaliteit te garanderen. Elektrische componenten worden visueel gecontroleerd en op geavanceerde testbanken voor starters en alternatoren gevalideerd.

BPI Group Europe

Montage en eindtest

Als een component de test doorstaat, zal die automatisch een uniek label met een traceerbaarheidsnummer worden toegewezen. Daarnaast worden alle units van het eerste tot het laatste stuk van de partij gecontroleerd door een kwaliteitstechnicus. Wanneer hier problemen worden geconstateerd, kan er worden ingegrepen door technici die tot
onmiddellijke analyse kunnen overgaan of, indien nodig, de productie
preventief kunnen stopzetten.

REMY

REMY

SCHALIEHOEVESTRAAT 10
2220 HEIST OP DEN BERG
+3215257550
+3215257555