naar top
Menu
Logo Print

Gezocht: Novex-dealers in België

Groothandel Van den Ban Autobanden, biedt de Belgische markt met private label Novex Banden een merk waarmee zij zich echt kunnen onderscheiden. Bovendien levert het bandencentrales/bandenspecialisten vele voordelen op. Deze Nederlandse distributeur heeft een compleet assortiment van ruim 1.4 miljoen banden en dekt met meer dan 35 premium- en kwaliteitsmerken, private labels en diverse budget- en exclusieve merken in alle segmenten de gehele markt af. Met hun fijnmazige distributienetwerk aangevuld met internationaal opererende logistieke partners, worden betrouwbare en snelle leveringen gegarandeerd. Met Novex claimen zij de Belgische markt echt een toegevoegde waarde te bieden.

Novex-banden

Novex is een bandenmerk dat als private label gemaakt wordt door een van de grootste Aziatische bandenfabrikanten: Maxxis International Ltd. (CST Tires). Het merk staat voor state-of-the-artbanden met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Sales manager Wilfred van Hooren: “Wij leveren met Novex een compleet assortiment zomer-, winter en allseasonbanden in meer dan 200 maten, dus onze dealers kunnen altijd de gewenste band leveren voor personenauto's, bestelwagens, SUV's en caravans/aanhangers. Met de productie van een miljoen banden per dag is onze fabrikant een grote speler op de wereldmarkt en als kwalitatief hoogwaardig merk vooral bekend in Azië. Onze Novex banden komen uit dezelfde fabriek, waardoor wij Novex als premium budgetmerk kunnen aanbieden aan bandencentrales en toeleveranciers van autonome garages."

Meer voordeel

"Wij bieden de branche met Novex interessante voordelen, maar zijn nog onvoldoende in beeld, ook bij de eindklant. Wij werken daarom intensief aan naamsbekendheid zodat de branche de toegevoegde waarde van Novex leert kennen. Zoals ik al zei staat de kwaliteit buiten kijf. Er zijn echter ook andere zaken die het interessant maken om Novex-dealer te worden. Wij bieden dealers regionale gebiedsbescherming, hierdoor is het merk niet op iedere hoek van de straat te koop. Er is op Novex-banden een garantieperiode van vijf jaar waarbinnen een onverhoopt defecte band vergoed wordt. Daarbij is profielslijtage wel een factor op het vergoedingspercentage. We hebben deze garantie opgenomen in ons 'Novex bandengarantieplan. Banden kunnen online worden besteld, desgewenst via een koppeling vanuit het eigen bestelprogramma en worden dagelijks geleverd. Wij verzorgen ook ruime ondersteuning in reclame- en promotiematerialen en met de website www.novexbanden.be en www.novexpneus.fr waarop de eindklant niet alleen de producten kan zien, maar ook de dealer in de buurt kan vinden. In Nederland is Tim Coronel het Novex-visitekaartje. Voor België zijn wij in onderhandeling met een aldaar bekende piloot."

Samen sterk in uitdagende markt

Novex Wat verwacht Van den Ban van de Novex-dealer? “Onze ideale dealer is een bedrijf dat enthousiast is over Novex en dat uitdraagt. Dat ervoor kiest om de omzet voor een groot deel in Novex-banden te realiseren. Dit betekent keuzes maken en niet meer alle merken voeren. Overigens biedt zo'n keuze nog belangrijke voordelen: minder voorraad en veroudering. In die keuze voor Novex, zullen wij de dealer zo veel mogelijk ondersteunen. Freddy Opsomer, Verkoop België en Luxemburg, geeft aan dat er regionaal verschillen zijn. “Ik kom zelf uit België en ken de verschillen in de Waalse en Vlaamse bandenmarkt met haar eindgebruikers. Uiteindelijk gaat het erom dat als men eenmaal ervaring met het merk heeft opgedaan, de eindgebruiker weer kiest voor Novex als beste alternatief. Wij staan voor dit merk en geloven in Novex. Dealers kunnen altijd op ons terugvallen, want alleen samen zetten wij Novex goed in de markt."  

VAN DEN BAN AUTOBANDEN

VAN DEN BAN AUTOBANDEN

RAVENSEWEG 13
3223 LM HELLEVOETSLUIS
+31181331444
+31181322627