naar top
Menu
Logo Print

REMANUFACTURING ALS SLEUTELONDERDEEL VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

REMATEC 2019 KIJKT NAAR TOEKOMSTIGE UITDAGINGEN - EN KANSEN - IN DE AUTO-INDUSTRIE

Horizonscanning is altijd al een noodzakelijke voorwaarde voor bedrijven geweest, maar lijkt op de een of andere manier dringender nu we geconfronteerd worden met allerlei technologische veranderingen om ons heen. Voertuigen hebben een langere levensduur dan vroeger en hebben minder onderhoud, reparaties en ook revisie nodig. Wellicht de belangrijkste ontwikkeling is dat de steun en toeverlaat van mobiliteit gedurende het grootste deel van de vorige eeuw, de verbrandingsmotor, ernstig bedreigd wordt door nieuwe aandrijftechnologieën. Overheden maken zich zorgen over luchtkwaliteit en de gezondheid van hun burgers. Hier is maar één rijrichting mogelijk. Het is duidelijk waarom slimme revisiebedrijven op zoek gaan naar nieuwe inkomstenbronnen en nieuwe vaardigheden. Deze onzekere achtergrond vormt de inspiratie voor het thema van de tiende editie van 's werelds grootste vakbeurs voor de revisie-industrie, ReMaTec: 'Investigating the Future; Remanufacturing, Opportunities and Challenges in a Transforming Industry'.

Rematec Innovation Lab
In het InnovationLAB krijgt men naast inspirerende theatersessies, een overzicht van de nieuwste producten en een demonstratie van nieuwe innovatieve technieken

UITDAGINGEN VOOR MORGEN

Voor ReMaTec 2019, die van 23 tot en met 25 juni wordt gehouden in Amsterdam, is een programma samengesteld gericht op de uitdagingen - en kansen - van morgen. In de auto-industrie is sprake van snelle veranderingen: nooit eerder volgden ontwikkelingen elkaar zo snel op als nu het geval is. Autonome (zelfrijdende) auto's, elektrificatie, gedeelde mobiliteit - het zijn meer dan alleen modewoorden. Voertuigen worden steeds geavanceerder, met intelligente aandrijfsystemen en alternatieve aandrijflijnen.

Tegen deze achtergrond presenteert global lead analyst Christoph Stürmer van PwC Autofacts in zijn keynote speech op ReMaTec 2019 het PwC-rapport '5 Trends That Will Transform The Automotive Industry'.

Alternatieve aandrijflijnen zijn in menig directiekamer het gesprek van de dag. Hoe ziet de toekomst eruit? Verbranding, hybride, geëlektrificeerd, brandstofcel? Mahle Aftermarket heeft een duidelijke visie op hoe de auto-industrie zich in de diverse regio's gaat ontwikkelen en zal deze visie in een keynote speech toelichten.

Ondertussen speelt reverse logistics een belangrijke rol in elk revisieproces. Daimler Trucks North America en technologiepartner Filament hebben een blockchainproject ontwikkeld waarmee ze hun core management verstevigen, duidelijkheid verschaffen over de gehele toeleverketen en de transactiekosten van aanbetalingen verminderen - een innovatieve benadering.

REVISIE ONDERDEEL VAN CIRCULAIRE ECONOMIE

Rematec 2019De verschuiving van onafhankelijke revisie naar revisie op contractbasis kan niet genegeerd worden: dit bedrijfsmodel biedt toegang tot uitgebreide productinformatie, neemt core return weg en levert aanzienlijke handel op. ReMaTec wordt bezocht door de grootste autofabrikanten, die op de beurs op zoek gaan naar nieuwe samenwerkingen op het gebied van revisie. Hanno Grosseschmidt van Encory legt in een van de 'Meet the Expert'-sessies uit wat er zoal nodig is voor uitvoering van de revisieprogramma's bij de BMW Group.

En dan nog iets: in een aantal opzichten is ReMaTec 2019 vergelijkbaar met voorgaande edities, het biedt een waardevol platform waarop revisiebedrijven hun producten kunnen demonstreren, contacten kunnen leggen, innovaties kunnen ontdekken en kunnen vieren wat er zo goed is aan deze geweldige industrie. Maar dit jaar is er nog iets te zien, namelijk dat revisie een steeds normaler onderdeel wordt van de circulaire economie.

Dit wordt ReMaTec's 10e editie - op naar de volgende 10!

Bezoek deze feestelijke editie van ReMaTec 2019 met de speciale code REM510026 via www.rematec.com/amsterdam

 

WHITE PAPER OVER DE DRIE BELANGRIJKSTE AFTERMARKETTRENDS

Three key aftermarket trends that challens warehouse distributors and wholesalersMagazijndistributeurs en groothandelaren worden geconfronteerd met een aantal uitdagingen die voortvloeien uit de toenemende productkwaliteit en nieuwe klantengewoontes. Wat echter een voordeel is voor elke autobezitter, verandert het aftermarketspel voor distributeurs en groothandelaren enorm. Daarom hebben de Automotive Parts Remanufacturers Association (APRA) en ReMaTec een whitepaper geschreven om de belangrijkste trends onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd te bewijzen hoe gereviseerde onderdelen kunnen helpen deze zakelijke obstakels te overwinnen. Niels Klarenbeek, directeur ReMaTec, is van mening dat deze white paper een grote aanwinst zal zijn voor aftermarketdistributeurs. “Consumenten zijn steeds milieubewuster en de autobezitters zijn steeds milieubewuster. Gereviseerde onderdelen en componenten besparen geld en het milieu zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Het staat buiten kijf dat de vraag van de consument naar 'groene' vervangingsonderdelen aanzienlijk zal stijgen. Deze white paper helpt de aftermarketdistributeurs om een duidelijk zicht te krijgen op de duurzame voordelen van gereviseerde onderdelen en componenten."
Betreffende white paper is hier te downloaden.

REMATEC

AMSTERDAM RAI

POSTBUS 77777 -
1070 MS AMSTERDAM
+31205491212
+31205491889
www.rai.nl