naar top
Menu
Logo Print

HOOGWAARDIGE PRODUCTEN EN EERSTEKLASEXPERTISE DANKZIJ VEREENDE KRACHTEN

TWEE VERTROUWDE MERKEN, ÉÉN BEDRIJF

Als het gaat om het produceren van de beste ontstekings- en sensortechnologie is NGK Spark Plug de onbetwiste nummer één. De specialist heeft in de afgelopen 80 jaar een uitstekende reputatie opgebouwd en wordt dan ook wereldwijd vertrouwd door professional én amateur. Vandaag worden de premiumproducten en de modernste oplossingen van NGK naadloos aangevuld door de ongeëvenaarde voertuigelektronica van NTK. Samen bieden de twee merken een gecombineerde kracht van kennis en doelgerichtheid, die ongeëvenaard en toonaangevend is in de branche.

NGK SparkPlugNTKNGK-NTK

NGK SPARK PLUG

NGK Spark Plug is sinds 1936 toonaangevend producent van ontstekings- en sensortechnologie voor zowel OEM als IAM en heeft met zo'n 43 bedrijven, 24 fabrieken, 5 technische centra en 14.500 medewerkers een wereldwijd netwerk uitgebouwd. Gedreven door sterke waarden en een ongeëvenaard inzicht slaagt NGK Spark Plug erin een breed scala aan uitstekende producten en diensten te leveren en dat al 80 jaar lang.
NGK Spark Plug zet zich in voor hoogwaardige kwaliteit, dat wil zeggen voor hoogwaardige producten en eersteklasexpertise. De focus is steeds gericht op hoge kwaliteit en voortdurende verbeteringen op basis van uitgebreide R&D-inspanningen - hetzij in de ultramoderne testcentra, hetzij in de verschillende motorsportactiviteiten. De kennis die op deze manier wordt opgedaan, wordt in al hun fabrieken wereldwijd automatisch verwerkt in de serieproductie.

PRODUCTPORTFOLIO

Het NGK-NTK-productportfolio omvat bougies, gloeibougies, bobines en ontstekingskabels onder de merknaam NGK Ignition Parts alsmede MAF- en MAP-sensoren, lambda/zuurstofsensoren, uitlaatgastemperatuursensoren en motortoerental- en positie-sensoren onder de merknaam NTK Vehicle Electronics.

Bougies

Om bougies te vervaardigen die hun taak zonder fout uitvoeren en daarbij extreem resistent zijn, komt een hoge mate van precisie kijken. Met zijn duidelijk engagement om steeds de hoogste kwaliteit te leveren en de lat steeds hoger te leggen, is NGK Spark Plug het voor de hand liggende merk voor een groot aantal autofabrikanten. Om aan de groeiende verwachtingen te voldoen, investeert het bedrijf regelmatig in onderzoek, techniek en ontwikkeling. Zo produceert de onderneming meer dan 1.000 verschillende soorten bougies voor elk type automotor en motorfiets, maar ook voor de scheepvaart, pleziervaart en de land- en tuinbouw. Het NGK-productassortiment heeft dus voor zo goed als elke motor het juiste product.

Gloeibougies NTKGloeibougies

Dieselmotorgloeibougies worden onderverdeeld in metalen staafgloeibougies en keramische gloeibougies. De twee technologieën hebben speciale eigenschappen met betrekking tot thermisch gedrag. Omdat veel autofabrikanten niet bereid zijn om concessies te doen aan de kwaliteit en prestaties van hun dieselgloeibougies, kiezen ze voor de beproefde NGK-technologie. NGK Spark Plug breidt zijn competentie dan ook voortdurend uit en zet nieuwe maatstaven in de gloeibougietechniek. 

Bobines NGK SparkPlugBobines

Het ontstekingssysteem heeft zich in de afgelopen jaren sterk doorontwikkeld waardoor ook de bobines die door de autofabrikanten worden gebruikt aanpassing kenden. NGK-bobines maken gebruik van de door de autofabrikanten gewenste technologie en elke bobine wordt geproduceerd in strikte overeenstemming met de OE-specificaties.

Ontstekingskabels

Door het combineren van hoogwaardige bobines en een duurzaam bougievermogen doorstaan de NGK-ontstekingskabels succesvol de zwaarste conditietests voor een betrouwbare aandrijving op elk moment. De ontstekingskabels zijn temperatuurbestendig en ontworpen voor hoge ontstekingsspanningen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en hoeken en zijn ze voorzien van verschillende weerstanden, waardoor deze perfect aansluiten op de behoeften van de motor.

Lambda Sensor NTKLambdasensoren

In de 21e eeuw is het milieu nog nooit zo belangrijk geweest - dat maakt de zuurstof- of lambdasonde zo belangrijk. Als toonaangevende leverancier van deze essentiële technologie voor zowel OEM's als de aftermarket, blijft NTK meer doen om motoren schoner en efficiënter te maken, schadelijke emissies te verminderen en de perfecte brandstof-luchtverhouding te behouden. 

Uitlaatgastemperatuursensoren

Met een extreem breed temperatuurbereik, uitzonderlijke trillingsbestendigheid en zeer snelle activering; helpen de uitlaatgastemperatuursensoren van NTK tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar zuinigere motoren voor een breed scala aan moderne voertuigen. Omdat NTK's uitlaatgastemperatuursensoren ontworpen en gefabriceerd zijn met de fijnste toleranties, is de kwaliteit verzekerd en zijn de prestaties gegarandeerd.

Map/maf-Sensoren

Een integraal onderdeel van het motormanagementsysteem, de Manifold/boost pressure (MAP) en de Mass Air Flow (MAF) sensoren, zijn geïnstalleerd in 89% van de Europese voertuigen. Beide sensortypes zorgen voor een maximale efficiëntie in de werking van de motor door het nauwkeurig meten van het ideale lucht/brandstofmengsel waardoor minder uitstoot en geoptimaliseerde prestaties worden bekomen. NTK dekt 30 miljoen auto's met slechts vijf plug-intypes.

Motortoerental- en positiesensoren

Om een verbrandingsmotor goed draaiende te houden, is timing een cruciaal element. Motortoerental- en positiesensoren zijn dan ook absoluut cruciaal. Ze voorzien de motorbesturingseenheid (ECU) van de meest essentiële informatie die nodig is om de motor te laten draaien door signalen te sturen over het toerental en de relatieve posities van de krukas en de nokkenas. 

TECHNISCH CENTRUM

Technisch centrum NGK RatingenIn het streven naar uitmuntendheid werkt NGK Spark Plug samen met 's werelds toonaangevende autofabrikanten. Zo werken NGK-ingenieurs al vroeg in het ontwikkelingsproces samen met autofabrikanten aan de ontwikkeling van nieuwe motoren die de ontstekings- en sensortechnologie van morgen bevatten. Zo worden er in het technisch centrum in het Duitse Ratingen prototypes op de proef gesteld in de motoren van morgen. Opgericht in 1991 met een initiële investering van ongeveer 10 miljoen euro, beslaat het technisch centrum een oppervlakte van 2.200 m2 en bestaat het uit drie hoogtechnologische motortestopstellingen en twee dynos. Daarnaast omvat het ook een klimaatkamer met geïntegreerde windsnelheidsventilator voor temperaturen van -30 °C tot +30 °C en zijn volledige uitlaatgasanalyses mogelijk. Het testcentrum is met andere woorden de perfecte omgeving om de meest uiteenlopende testcycli en simulaties uit te voeren, inclusief duurzaamheidstests.
Onlangs werd de dynamometer bovendien geüpgraded waardoor deze nu in staat is om zowel afdalingen als wegbelastingen te simuleren. Het centrum in Ratingen is een van de vijf centra die NGK Spark Plug wereldwijd onderhoudt en is een van de modernste faciliteiten in zijn soort. 14 vaste medewerkers testen er jaarlijks ongeveer 150 prototypemotoren, waarvan er sinds 1991 een indrukwekkende 4.000 zijn getest.

Distributiecentrum NGK-NTK Ratingen DISTRIBUTIECENTRUM

In de afgelopen jaren heeft NGK Spark Plug Europe zijn productportfolio aanzienlijk uitgebreid waardoor het de onestopshop voor ontstekingsproducten en sensortechnologie werd. Omdat de onderneming niet enkel verantwoordelijk is voor de verkoop in Europa, maar ook in de gehele EMEA-regio, zijn de logistieke eisen aanzienlijk toegenomen. In oktober 2017 nam NGK Spark Plug Europe dan ook zijn intrek in een ultramodern distributiecentrum in Duisburg dat aan OEM's en aftermarket-klanten in maar liefst 44 landen levert. Dagelijks worden meer dan 1 miljoen stuks in 300 zendingen van ongeveer 5.000 artikelen naar de klant verzonden. 

Distributiecentrum NGK-NTK Ratingen

Met het nieuwe distributiecentrum, dat momenteel het grootste in zijn soort is, heeft NGK Spark Plug Europe de weg geëffend voor een nog snellere en efficiëntere afhandeling van grote zendingen.
Bovendien is er voldoende ruimte voor verdere groei: 22.000 palletplaatsen, 21.000 m² opslagruimte en 44.000 shuttle-opslagplaatsen bieden voldoende capaciteit voor de opslag van alle productgroepen en zorgen voor een optimale productbeschikbaarheid. Geautomatiseerde processen en krachtige magazijnbeheersoftware zorgen ervoor dat elke bestelling dezelfde dag nog wordt verpakt en verzonden. Deze voor de onderneming unieke investering bereidt NGK Spark Plug Europe voor op de uitdagingen van de toekomst door een snelle en betrouwbare levering aan de gestaag groeiende markten in de EMEA-regio op de lange termijn te garanderen.

NGK

NGK

HARKORTSTRASSE 41
40880 RATINGEN
+492102974102
+492102974149