naar top
Menu
Logo Print

Flanders Make opent nieuwe infrastructuur in Lommel

Ook introductie van gloednieuwe labo’s
magazine

Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, heeft in Lommel zijn nieuwe topinfrastructuur geopend. Daar konden de aanwezigen de drie gloednieuwe living labs met de nieuwste (robot)technologieën bewonderen. Ze ontdekten ook de nieuwste productietechnologieën die nodig zijn om mee te springen op de trein van Industrie 4.0.
“Vandaag stellen we drie nieuwe labo’s voor waar zowel grote bedrijven als kmo’s met een hart voor innovatie hun nieuwe producten kunnen testen en optimaliseren in reële omstandigheden. Zo kunnen ze beter en sneller nieuwe producten ontwikkelen en op de markt brengen. We helpen hen ook om hun productieprocessen te versterken, bijvoorbeeld met robots die samenwerken met mensen en toepassing van virtual en augmented reality. Zo mikken we op meer productie in Vlaanderen”, licht Dirk Torfs, CEO van Flanders Make toe.
In het Operator Support 4.0 Lab krijgen bedrijven hulp om hun productie efficiënt te organiseren, bijvoorbeeld via samenwerking tussen mens en robot en opleiding van operatoren met virtual of augmented reality.
In het Joining & Materials Lab vinden bedrijven ondersteuning om bij hun productontwerp meteen de optimale manier te kiezen om materialen met elkaar te verbinden, manueel of met de nieuwste robottechnologie.
De aangeboden levensduurtesten voor lijmverbindingen zijn uniek in Europa. In het E-Powertrain Lab kunnen bedrijven terecht om de kwaliteit van elektrische aandrijvingen en hun componenten te testen in virtuele omstandigheden, zonder ze daadwerkelijk in een prototype voertuig of machine in te bouwen. Zo kunnen ze hun producten sneller en goedkoper klaarstomen voor de markt.
Ten slotte is er ook nog het mobiele MAKE LAB, waar Flanders Make de nieuwste productietechnieken tot op de werkvloer van de bedrijven brengt.
Deze nieuwe infrastructuur is gerealiseerd dankzij de steun van SALK, het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat en van EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

FLANDERS MAKE

FLANDERS MAKE

+3211790590
+3211790591