naar top
Menu
Logo Print

DE ONESTOPSHOP VOOR IEDERE AUTOMOTIVE PROFESSIONAL

VLOT VAN VRAAG NAAR AANBOD

Wie dagelijks professioneel actief is in de automotive sector, kan voor al zijn materialen en nodige diensten terecht bij Van Heck Interpieces en LKQ Belgium. Onderdelen, wisselstukken, gereedschappen, garage-uitrusting, verven, oliën, onderhoudsproducten, technische opleiding en diagnose? De onestopshop biedt het allemaal. De stevige reputatie van de distributeur overtuigde reeds 120 Belgische grossiers. Zo ook het Lommelse Automaterialen Timmermans dat reeds 30 jaar dienst doet op een onberispelijke service.

LKQ

VAN HECK INTERPIECES EN LKQ BELGIUM

Van Heck Interpieces is een dochteronderneming van het Nederlandse Sator Holding. In België rekenen meer dan 120 grossiers op de snelle service van Van Heck Interpieces. De Vilvoordse onderdelendistributeur is vandaag samen met LKQ Belgium (het voormalige BCC) onderdeel van het Amerikaanse LKQ en vormt bijgevolg een van de twee zusterondernemingen die LKQ in ons land heeft.
LKQ betrad de Europese markt in 2011 met de overname van Euro Car Parts in het Verenigd Koninkrijk. In 2013 was ook het vasteland aan de beurt en nam het de Sator Holding over (Sator-LKQ) die in 2005 haar ontstaan kende door een afgesloten joint venture tussen de Van Heck Group en Kroymans. LKQ neemt in de daaropvolgende jaren verschillende grossiers en distributiebedrijven over zoals het Italiaanse Rhiag, het Scandinavische Mekonomen, Benelux Carparts Corporation (BCC), de Van Esch Groep en het oliebedrijf MPM.

Van Heck-InterpiecesONESTOPSHOP

Van Heck Interpieces vormt voor garagehouders al enkele jaren de brug tussen autofabrikanten en grossiers en brengt de vraag en het aanbod van automaterialen vlot en adequaat samen. Door gedegen samenwerkingsverbanden met originele producenten, de meer dan 350 grossiers in Nederland en België en de eigen directe en interactieve informatielijnen, kan de daadwerkelijke distributie snel worden samengebracht en optimaal worden gestroomlijnd.

Alle mogelijke automaterialen

Grossiers kunnen bij Van Heck terecht voor meer dan 60.000 verschillende auto-onderdelen van verschillende producenten zoals Romax, Gates, SKF, Valeo, Brembo, Lucas, Hitec, Fram, Monroe, Remus, NGK, Phillips, Luk, Remy en Aqua Plus.

Snelle levering

Via het onlineonderdelenbestelsysteem 'Mijngrossier' kunnen monteurs en reparateurs op elk gewenst moment van de dag hun bestellingen voor onderdelen, gereedschappen en andere artikelen plaatsen bij een grossier naar keuze. Door de gemakkelijke en efficiënte manier van bestellen, besparen de monteurs tijd en kosten. Doordat de digitale bestelling heel vlot wordt verwerkt, laat de bestelling bovendien ook niet lang op zich wachten.

Flexibele voorraad

Door de direct import bij fabrikanten, eigen uitgebreide voorraden, de vlotte verwerking van de aanvragen in het distributiecentra, en de dagelijkse bestellingen hebben aangesloten grossiers de bestelling vaak diezelfde dag nog in huis. Het is bijgevolg niet nodig om zelf grote voorraden aan te leggen teneinde de klant snel van dienst te kunnen zijn. Dankzij deze aanpak kan de afstand tussen de opslag en het leveradres heel flexibel en in een korte tijd worden overbrugd.

Automaterialen TimmermansAUTOMATERIALEN TIMMERMANS

Automaterialen Timmermans werd opgericht in de jaren 70 door Jaak Timmermans en zijn echtgenote. In de beginjaren lag de focus vooral op het verdelen van carrosserie-onderdelen. Begin de jaren 90 stapte zoon Mario mee in de onderneming en even later sloot ook zoon Nico aan. Zij staan momenteel aan het roer van Automaterialen Timmermans en hebben ervoor gezorgd dat de zaak ondertussen is uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het Limburgse Lommel.

Samenwerking

Automaterialen TimmermansAutomaterialen Timmermans doet reeds sinds de jaren 90 beroep op de diensten van Van Heck Interpieces en kan bijgevolg een uitgebreid gamma aan mechanische vervangonderdelen, gereedschappen, carrosserie-onderdelen en non-paintproducten aanbieden. Om steeds de beste kwaliteit te garanderen, werkt de grossier met A-merken en bewaakt het zijn prijs-kwaliteitverhouding dankzij het aanbod B-merken. Bovendien kan het zijn klanten, dankzij de twee dagelijkse leveringen van Van Heck Interpieces, in een straal van 30 kilometer rond Lommel drie maal per dag beleveren. Limburg, Vlaams-Brabant en de Antwerpse Kempen kunnen rekenen op een tweewekelijkse levering. Verder biedt de grossier, om klanten te ondersteunen met de snelle ontwikkelingen in de autobranche, in samenwerking met Van Heck Interpieces trainingen en presentaties aan.

Garageconcepten

Automaterialen Timmermans kan dankzij Van Heck Interpieces haar klanten ook de mogelijkheid bieden om in verschillende garageconcepten in te stappen. Zo biedt het merkonafhankelijke werkplaatsen met Autoprofit de mogelijkheid om hun business te professionaliseren en kan het onafhankelijke garagisten verdere zekerheid bieden door een aansluiting bij AutoFirst of Qualitygarage.

VAN HECK-INTERPIECES

VAN HECK-INTERPIECES

HAVENDOKLAAN 14
1804 VILVOORDE
+3222558450
+3222558459
www.vhip.be