naar top
Menu
Logo Print

Zeven redenen waarom eFuels tot de mobiliteitsmix van de toekomst behoren

Goed voor de portemonnee en het milieu
magazine

1. Tijd
Met groene stroom wordt uit water waterstof geproduceerd. Daarnaast is ook koolstof nodig. Uit de combinatie van CO2 en H2 wordt vervolgens synthetische brandstof gewonnen, van benzine, diesel, gas of kerosine. Dat proces ligt vast, maar de capaciteit moet worden uitgebreid om aan de vraag te voldoen. Investeringsstimuli kunnen daarbij helpen.

2. Klimaatneutraliteit
eFuels worden geproduceerd met enkel hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne- of windenergie. Idealiter wordt de CO2 gebruikt bij de productie van deze brandstoffen uit de omgevingslucht gehaald. Voertuigen zijn zo klimaatneutraal.

3. Infrastructuur en aandrijftechnologie
eFuels die volgens het Fischer-Tropsch-proces worden geproduceerd, kunnen in de bestaande infrastructuur en huidige motoren gebruikt worden. Experts spreken van “drop-in” eFuels. Ze kunnen onmiddellijk worden ingezet en vereisen geen vernieuwing of aanpassing van bestaande infrastructuur en voertuigen.

4. Kostenplaatje
Met de uitbouw van een grotere productiecapaciteit en lagere kosten voor het genereren van groene stroom zullen eFuels uiteindelijk goedkoper worden. Het huidige kostennadeel van eFuels t.o.v. fossiele brandstoffen kan worden gereduceerd.

5. Toepassingen
Als auto’s en trucks later door accu’s en brandstofcellen worden aangedreven, zullen vliegtuigen, schepen en delen van het vrachtwagenverkeer op conventionele brandstoffen blijven werken. Verbrandingsmotoren aangedreven door koolstofneutrale eFuels zijn daarom ook voor dit soort van transport van essentieel belang.

6. Resources
Biobrandstoffen, bijvoorbeeld gemaakt uit afvalmateriaal, zijn nuttig, maar niet oneindig beschikbaar. Met duurzame elektriciteit kunnen eFuels in onbeperkte hoeveelheden worden geproduceerd.

7. Opslag en transport
Synthetische brandstoffen worden geproduceerd met hernieuwbare energie en nemen nadien de vorm van gas en vloeistof aan. Dit maakt eFuels geschikt voor opslag in grote hoeveelheden en wereldwijd transport.