naar top
Menu
Logo Print

API-CONVENTIE SCHERPT ONDERLINGE CONTACTEN AAN IN ONGEDWONGEN SFEER

UITGELEZEN PLATFORM VOOR LEVERANCIER, DISTRIBUTEUR ÉN GARAGE

Opio API-Conventie

Van 8 tot 12 september 2019 brengt Doyen Auto Belux naar tweejaarlijkse gewoonte opnieuw haar leveranciers, distributeurs en garages samen in het Zuid-Franse Opio en Provence. De nummer 1 auto-onderdelendistributeur zal gedurende vijf dagen talrijke innovaties presenteren en biedt deelnemers de kans om elkaar in een ongedwongen sfeer te leren kennen. Een extra beursdag zal bovendien voor een verhoogde partnerverbinding zorgen, een troef die in het huidige automotive landschap zeker verder wordt uitgespeeld door Doyen Auto Belux.

API-CONVENTIE

Een sterk staaltje klantenbinding. Zo kan de tweejaarlijkse API-conventie (Auto Parts International) van Doyen Auto Belux het best worden omschreven. Naar tweejaarlijkse gewoonte biedt de auto-onderdelendistributeur zijn leveranciers, distributeurs en garages opnieuw de kans om de onderlinge contacten aan te scherpen en technische informatie uit te wisselen. De distributeurs en garages ontdekken hier ook nieuwe producten. Met meer dan 100.000 voorradige referenties dekt Doyen Auto Belux meer dan 97% van het Europese wagenpark en beschikt de eindklant, dankzij de unieke logistieke expertise, over een koopkracht die garantie biedt op toegang tot premium kwaliteitsonderdelen aan de beste prijzen. Dankzij een aanwezigheid van alle aangesloten leveranciers, garageconcepten (1,2,3 Autoservice en Requal) en API's zullen conventiedeelnemers aan den lijve kunnen ondervinden wat een samenwerking met Doyen Auto Belux allemaal biedt.

IN DE SPOTLIGHTS

API conventie Doyen Auto
Opio wordt een plaats van unieke uitwisselingen tussen de spelers
van de aftermarket. De conventie, georganiseerd door Doyen Auto
Belux, wacht u dit jaar op in Opio en provence

De API-conventie focust zich dit jaar op enkele belangrijke nieuwe pijlers die ze in de spotlights willen zetten. Zo zal Doyen Auto Belux dit jaar een extra beursdag inlassen, waardoor de verbinding tussen partners en leveranciers volstrekt de kans krijgt om zich verder te bestendigen. De interactieve beurs biedt leveranciers bovendien de kans om rechtstreeks met de garage in contact te staan, waardoor nieuwigheden meteen kunnen worden voorgesteld en alle lagen van de distributieketen worden bereikt.

Dubbel zoveel leveranciers

Dankzij een nieuwe focus op MyTools (materiaal en gereedschap) zullen de niet gestockeerde leveranciers dit jaar ook op de beurs aanwezig zijn. Hierdoor slaagt Doyen Auto Belux erin haar deelnemers in contact te brengen met dubbel zoveel leveranciers (50 i.p.v. 25) als bij vorige edities. Een positieve evolutie die overigens ook merkbaar is in de MyTools groeicijfers.

Api Drive

Het in 2017 gelanceerde API Drive zal op de API-conventie van dit jaar een uitbreiding krijgen. De vijfledige technische cel (Hotline, Training, Data, Tools en Warranty) zal immers worden aangevuld met drie extra modules, waaronder één onder de naam 'bywire'.

Requal

Het Requal gamma richt zich specifiek op de particulier die op zoek is naar voordelige stukken met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Het breed productportfolio werd recent uitgebreid met zeven nieuwe productlijnen en er kon een omzetstijging van maar liefst 60% worden bekomen. De Requal onderdelen zullen in Opio uitvoerig worden tentoongesteld en dankzij de aanwezigheid van Doyen Auto Corporate extra in de schijnwerpers worden gezet.

123 garageDigitale koers

Doyen Auto Belux trekt het digitale verhaal doorheen het hele netwerk en pakt uit met een nieuwe website, waar de online offerte module een prominente plaats zal krijgen, en socialemediapagina's voor al haar concepten. Via de nieuwe e-shop en een nieuw loyaliteitsprogramma kunnen dan weer punten verzameld worden die kans geven op allerhande cadeaus. Om de particulier gericht te benaderen, lanceerde Doyen Auto Belux ook een heuse reclamecampagne die onder meer te bewonderen valt op de kusttram en bussen van De Lijn en de MIVB. Met de campagne voorziet Doyen Auto Belux haar garages onrechtstreeks van klanten.

Toekomstgericht

Omdat Doyen Auto Belux een toekomstgerichte visie aanhoudt en deze ook wil reflecteren op hun klanten, staat onder meer de mobiliteit van de toekomst op de agenda. Opio vormt voor Doyen Auto Belux dan ook het ideale platform om enkele projecten rond carsharing en laadpalen te lanceren.

DOYEN AUTO BELGIUM

DOYEN AUTO BELGIUM

AMADEUS SQUARE - W.A. MOZART LAAN 8
1620 DROGENBOS
+3225262211
+3225262200