naar top
Menu
Logo Print

Nieuw exposantenrecord en meer bezoekers op 25e Automechanika

"Automechanika blijft wereldwijd de belangrijkste beurs voor de aftermarket"
magazine

Automechanika Frankfurt werd op 15 september afgesloten met een recordaantal exposanten, meer bezoekers dan in 2016 en een nieuw record voor de hoeveelheid tentoonstellingsruimte. Het evenement trok 136.000 bezoekers uit 181 landen aan. 82% van de exposanten gaf aan dat ze hun doelen voor het evenement hadden bereikt. De trends op de beurs waren digitalisering, schone voertuigen en klassieke auto's.
Zoals Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van de Messe Frankfurt, het verwoordde: "De 25e Automechanika was het grootste en meest internationale evenement in zijn geschiedenis. Van 11 tot 15 september 2018 presenteerden meer dan 5.000 bedrijven hun nieuwe producten en oplossingen op een oppervlakte van ca. 315.000 m². De feedback van onze klanten is onmiskenbaar: Nooit eerder was de beurs zo gericht op de toekomst. Alle onderdelen van de aftermarket - industrie, detailhandel en werkplaatsen - hebben gereageerd op megatrends zoals ‘connected cars’, ‘networked workshops’ en ‘clean vehicles’ en boden een verbazingwekkend scala aan innovaties voor de internationale groep van professionals die aanwezig waren."
Frank Beaujean, voorzitter van ASA, was vol lof over de kwaliteit van de bezoekers: "De overgrote meerderheid van de bezoekers kwam goed voorbereid naar Frankfurt en onze leden genoten van goede professionele gesprekken met hen. Opvallend was vooral het aantal beslissers hier.”
Als tegenhanger van de nadruk op de digitale wereld maakte de nieuwe expositieruimte Classic Cars een indrukwekkend debuut op de beurs. "Met de integratie van een Classic Car Area heeft de Messe Frankfurt een passend antwoord gevonden op de grote belangstelling voor klassieke auto's. Met onze stand op Automechanika konden we potentiële klanten en leveranciers uit de hele wereld bereiken", aldus Jörn Schwieger, marketingdirecteur voor Volkswagen Classic Parts.
De volgende Automechanika Frankfurt vindt plaats van 8 tot 12 september 2020.

Beurzen

AUTOMECHANIKA

MESSE BENELUX BELGIE LUXEMBURG

+3228809588
+3228809586