naar top
Menu
Logo Print

Automechanika lanceert wereldkampioenschappen Body & Paint

Finale op Automechanika Frankfurt van 8 tot 12 september 2020
magazine

Automechanika organiseert de eerste internationale Body & Paint-wedstrijd in de geschiedenis van de beurs in samenwerking met DeBeer Refinish, Octoral en SATA. Carrosserieprofessionals zullen het tegen elkaar opnemen op zes Automechanika shows wereldwijd, van Engeland tot China. De winnaars van het nationale evenement reizen vervolgens naar Frankfurt voor de grote finale op Automechanika van 8 tot 12 september 2020.
Automechanika Frankfurt zal het eerste Automechanika evenement zijn dat Body & Paint in 2020 als een onafhankelijke productcategorie zal presenteren. De organisatoren vieren de gelegenheid door de lancering van een internationale wedstrijd met evenementen die in zes landen plaatsvinden. Body & Paint-professionals gaan de strijd aan met andere nationale schadeherstelbedrijven door de motorkap van een auto te ontwerpen, waarbij het land waar de Automechanika beurs wordt gehouden als inspiratiebron wordt gebruikt.
De serie wordt voor het eerst gelanceerd op de Automechanika Birmingham van 4 tot 6 juni 2019 en wordt gevolgd door wedstrijden in Johannesburg (18-21 september 2019), Shanghai (3-6 december 2019), Dubai (7-9 juni 2020) en Mexico City (22-24 juli 2020). Op elke locatie zal een panel van experts een nationale winnaar kiezen die vervolgens naar Frankfurt gaat voor de finale. Daarnaast kunnen vakbezoekers helpen bij het selecteren van de winnaar van hun keuze door te stemmen op hun persoonlijke favorieten op het evenement en online.
De wedstrijdcriteria omvatten onder andere het unieke design, de link tussen het ontwerp en het land waar het Automechanika evenement plaatsvindt, het gebruik van verschillende technieken (effecten, matte/glanzende afwerking), een harmonieus kleurenpalet en het type spuitpistool dat wordt gebruikt, alsmede veiligheidsoverwegingen en het gebruik van milieuvriendelijke producten. Werkzaamheden die uitsluitend gebaseerd zijn op transfers of airbrushen zijn niet het middelpunt van deze wedstrijd.

Beurzen

AUTOMECHANIKA

MESSE BENELUX BELGIE LUXEMBURG

+3228809588
+3228809586