naar top
Menu
Logo Print

MONROE INTRODUCEERT OESPECTRUM SCHOKDEMPERS

Revolutionaire schokdempers voor de vervangingsmarkt

Hedendaagse autobestuurders zijn verwend. Ze stellen hogere eisen en verwachten van hun tweedehandswagen hetzelfde als een nieuwe wagen op het gebied van weggedrag en veiligheid. Tenneco speelt hierop in en brengt de nieuwe Monroe OESpectrum schokdemper op de vervangingsmarkt. “Zonder twijfel de beste schokdemper die we tot dusver zelf ontwikkelden!", klinkt het.

MONROE

Monroe, dat pas zijn honderdjarige bestaan vierde, breidt zijn aanbod van schokdempers voor de vervangingsmarkt uit. Naast de Monroe Original en de Reflex introduceert het nu de Monroe OESpectrum. De nieuwe lijn van schokdempers is gericht op bestuurders die een superieure wegligging vragen van hun voertuig, in verschillende rijomstandigheden.

INNOVATIE

Ongeveer 80% van de schokdempers die Tenneco op de markt brengt, is voor eerste montage. Volkswagen en Audi zijn slechts enkele voorbeelden. Met die kennis en ervaring ontwikkelde het bedrijf de Monroe OESpectrum schokdemper voor de vervangingsmarkt.

Monroe r-tech2 zuigerklep

Eén van de nieuwigheden is de gepatenteerde Monroe R-Tech2 zuigerklep. Deze verbeterde dubbele zuigerklep reageert vrijwel onmiddellijk, waardoor de bestuurder meer controle heeft over het voertuig en kan profiteren van een uitzonderlijke wegligging, meer rijplezier en minimale trillingen en geluid. De revolutionaire terugslagklep bevordert de overgang tussen de dempingsregelingsfasen. Twee sets van gekalibreerde schijven regelen de verschillende snelheden, gescheiden door een excentrische schroefvormige schijf. Daardoor reageert de schokdemper sneller, meer precies en continu, in verschillende rijomstandigheden. Het resultaat is een uitzonderlijke gripbeheersing, stabiliteit en voertuigcontrole.

Monroe impact control valve

In combinatie met de nieuwe Monroe IVC (Impact Control Valve)-technologie staat de OESpectrum garant voor een snellere en betrouwbaardere reactie bij belasting onder hoge druk.

Innovatief ontwerp

Andere nieuwigheden zijn de gesloten antiwrijvings-PTFE-band op de terugslagklep voor een langere levensduur van de schokdemper, het verbeterde ontwerp van de olieafdichting en zuigerstang, het gebruik van semisynthetische olie voor een meer consistente terugslag onder alle omstandigheden en de glasladingstechnologie om olieschuimvorming te verminderen. De OESpectrum schokdemper is ook geschikt voor voertuigen met bijvoorbeeld laagprofielbanden.

KWALITEIT

Tenneco richt zich met de Monroe OESpectrum schokdempers vooral op het hogere segment van de markt (5% duurder dan de Reflex schokdempers). Omdat het bedrijf zo overtuigd is van de kwaliteit, zijn de OESpectrum schokdempers standaard voorzien van vijf jaar garantie. Op alle vlakken is de OESpectrum van een hoger niveau. De schokdemper zelf, de marketing, zelfs de verpakking straalt kwaliteit uit.

TOEKOMST

Het Monroe OESpectrum gamma van schokdempers bestaat uit ongeveer 400 artikelnummers, waarvan er iedere maand vijftig zullen worden geïntroduceerd op de markt. Vanaf april voorziet het bedrijf een promotietoer, waarbij het grossiers en garages zal bezoeken om OESpectrum voor te stellen en te promoten. Er zullen ook trainingen op maat worden voorzien.

MONROE-WALKER

MONROE-WALKER

POORT SINT-TRUIDEN - ST.JORISSTRAAT 4520
3800 SINT-TRUIDEN
+3211703111
+3211706306