naar top
Menu
Logo Print

GoodFuels partner van Scania Driver Competitions

Duurzaamheid als de focus van de wedstrijd
magazine

Dit najaar staat de Scania Driver Competions grotendeels in het teken van duurzaamheid. De finale wordt gereden op Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) van GoodFuels, een hoogwaardige, fossielvrije dieselvervanger. Aangezien de brandstof gemaakt is van reststromen, wordt de CO2-footprint met zo’n 90% gereduceerd en wordt een positieve bijdrage geleverd aan de luchtkwaliteit.
Scania heeft voor GoodFuels gekozen als partner door hun grote focus op duurzaamheid, de brede kennis die het bedrijf heeft over de inzet van HVO en de ondersteuning die het logistieke partijen biedt in het verduurzamen van hun diensten. Door de samenwerking wordt er dit jaar naast een prijs voor de algemene winnaar ook de GoodFuels Sustainable Driver Award uitgereikt aan de chauffeur die het best scoort op brandstofverbruik.
De Nederlandse finale vindt plaats op 15 december, een dag later is het de beurt aan de Belgische chauffeurs. Beide finales worden gehouden tijdens het Mega Trucks Festival in het Nederlandse Den Bosch. De deelnemers worden beoordeeld op duurzaam rijden, defensief rijden, controle voordat ze gaan rijden, lading zekeren, evenals calamiteiten als brand en eerste hulp. Ze moeten ook hun bekwaamheid tonen door middel van verschillende oefeningen, waaronder de boardwalk, ‘knock the king’, achteruit z / super z en de nieuwe water challenge.

SCANIA

SCANIA

+3222640111
-