naar top
Menu
Logo Print

PSA RETAIL GAAT VOOR VERSTERKT OFFENSIEF OP VLAK VAN WISSELSTUKKEN

Met distrigo wordt de groep PSA de 'one stop shop' van het multimerkenwisselstuk

Op 10 april 2017 opende PSA Retail een nieuw magazijn in Brussel. Daarmee zet PSA Retail een offensief in op vlak van wisselstukken. Tegen eind 2017 zal PSA Retail in Europa 35 distributieplatformen voor wisselstukken hebben gecreëerd.


DISTRIGO

PSA Retail integreert het nieuwe verkoopoffensief van de Groep PSA: DISTRIGO. Een project van zeer grote omvang met als doel over te schakelen van het gecentraliseerd aanbieden van originele wisselstukken van zijn drie merken Peugeot, Citroën en DS naar een geheel uitgebreid aanbod voor de hele reparatiemarkt. Wat ook het merk en het bouwjaar van de voertuigen, het gekozen distributiekanaal (erkende hersteller, zelfstandige, internet) of de verwachtingen op het vlak van prestaties en prijzen zijn. Met DISTRIGO wordt de Groep PSA de 'one stop shop' van het multimerkenwisselstuk. Het doel is de herstellers de kans te bieden het beste aanbod voor alle merken op de markt te vinden.

HOOG SERVICEPERCENTAGE

Met een logistieke oppervlakte van 9.500 m² zal PSA Retail Spare Parts meer dan 20.000 referenties kunnen stockeren en twee keer per dag leveren aan zijn klanten met een servicepercentage van 85%. De geschatte jaaromzet bedraagt € 70 miljoen en een team van veertig personen zal de reparateurs van alle merken een uitmuntende service aanbieden.

De verschillende sites van PSA Retail Spare Parts in België zijn ingeplant in de buurt van belangrijke verkeersknooppunten en liggen langs snelle toegangswegen naar de belangrijkste steden in hun verzorgingsgebied.

EUROPESE LEIDER IN DE DISTRIBUTIE VAN WISSELSTUKKEN WORDEN

Het in Brussel en Antwerpen geïmplementeerde schema wordt momenteel in acht andere Europese landen uitgerold: Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal, Zwitserland en de VK. Op termijn zal een netwerk van 35 distributieplatformen van wisselstukken deze grondgebieden dekken met telkens het principe van twee tot drie leveringen per dag binnen een termijn van anderhalf uur.

AMBITIEUS ONTWIKKELINGSPLAN

Ricardo Felix Guerreiro, Directeur Wisselstukken PSA Retail Belgium, geeft aan: “De opstart van het WS-platform van Brussel is het vertrekpunt van een ambitieus ontwikkelingsplan dat PSA Retail zal voorzien van een echt instrument om een van de grootste partners voor wisselstukken te worden op de Belgische markt. Met deze voorziening wil PSA Retail zijn marktaandeel en zijn omzet fors laten stijgen, in een strategisch domein van de distributie van auto-onderdelen."

PSA

PSA

AVENUE JACQUES GEORGIN 15/19
1030 SCHAARBEEK
3227242150
-