naar top
Menu
Logo Print

Marnick Kenis (VITO Hoogstraten) winnaar 50e Gouden Autosleutel

Nieuw concept voor jongerenwedstrijd met focus op rijassistentiesystemen
magazine

Marnick Kenis van VITO Hoogstraten won begin mei de 50e editie van de Gouden Autosleutel in het Educam Training Center in Lokeren. Hij was duidelijk de beste leerling in rijassistentiesystemen, het hoofdthema van de wedstrijd. Bovendien kregen alle deelnemende leerlingen hierover een ganse dag les bij hen op school om hen beter voor te bereiden op hun toekomstige job.
Deze editie van de Gouden Autosleutel was niet alleen een speciale editie omdat het de 50e was, maar ook omwille van het nieuwe concept. Alle deelnemende scholen, goed voor zo’n 250 leerlingen, volgden een opleidingstraject over rijassistentiesystemen en HEV. De autopartner voor het event was dit jaar Ford. De winnaar neemt naast de trofee meteen ook een nieuwe Ford Focus mee voor de school als lesmateriaal. De prijzenpot bestond uit gevulde gereedschapskoffers en andere tools die gesponsord werden door Brezan Autoparts, Educam, Facom, Federal-Mogul Motorparts, Ford, Gates, Hidria en TAE.
Mobiliteitsfederatie Traxio ziet bij de autobedrijven dat het beeld van de autotechnicus met de handen in het smeer niet meer klopt. Er is een duidelijke verschuiving van de technische beroepen naar meer elektrische en elektronische profielen. Autobedrijven zijn nu dan ook naarstig op zoek naar hogere profielen.
Na een strenge selectie met theoretische en praktische proeven vielen de tien beste studenten in de prijzen. Maar de allerbeste bleek Marnick Kenis die de Gouden Autosleutel in de wacht sleepte en daarmee zijn school, VITO uit Hoogstraten, alle eer aandeed. Verder vielen nog in de prijzen: Benjamin Depuydt (VTI Zeebrugge) – Zilveren Autosleutel, Willem Van Meijl (Mosa-RT Maaseik) – Bronzen Autosleutel en Willem De Grande (VTI Zeebrugge) – eervolle vermelding. Proficiat aan allen!

TRAXIO

TRAXIO

+3227786200
+3227786222