naar top
Menu
Logo Print

'S WERELDS EERSTE RIBBENBAND MET VERVANGINDICATOR

Optibelt toont slijtage met rode lijn

De V-riemen van Optibelt - vervaardigd uit EPDM - zijn vandaag de dag hoogkwalitatief en heel duurzaam. Dat is goed, maar brengt wel het luxeprobleem met zich mee dat slijtage detecteren een moeilijke taak is. Ook daarvoor heeft Optibelt echter een oplossing ontwikkeld: Secure Change Control (SCC; in het profiel PK). De researchafdeling van het Duitse hoofdkwartier in Höxter ontwikkelde een van kleur veranderende lijn tussen de ribben van de riem die rood kleurt wanneer het einde van zijn levensduur nadert. Die visuele inspectie is zo eenvoudig dat zelfs een leek ziet wanneer het tijd is voor een vervanging.

 

Optibelt V-riem

VISUELE INSPECTIE, MAAR DAN SIMPEL

Om te zien of een riem aan vervanging toe is, waren er twee manieren. De meest omslachtige is om met behulp van allerlei gespecialiseerde tools te controleren of een vervanging zich opdringt. Deze manier is echter tijdrovend en bovendien niet zonder gevaar, omdat de monteur in de motorruimte moet. Zonder (meet)tools kan men een visuele controle uitvoeren, maar deze methode vergt toch een zeer goed oog en vaak jarenlange ervaring. Optibelt maakte visuele inspectie eenvoudiger. Tools blijven onnodig en zelfs een ongetraind oog kan het rode lijntje van tussen de ribben van de Secure Change Control (SCC) detecteren op de riem. Zelfs in stoffige omstandigheden is deze gekleurde indicator goed zichtbaar. Bij het zien van dit rode lijntje is er geen twijfel meer mogelijk en moet de riem vervangen worden door een nieuw exemplaar.

 

 

 

Slijtage-indicatie
Slijtage-indicatie

VEILIGE TIJDSBESPARING

'Time is money', meer dan ooit en zeker voor wat betreft de automotive onderhoudsbeurten. De SCC op ribbenbanden van Optibelt helpt u tijd - en dus geld - besparen; één blik op de riem is genoeg om u ervan te vergewissen of een vervanging al dan niet hoeft. Bovendien is deze visuele controle ook veel veiliger. De monteur hoeft niet met diverse tools de motorruimte in te duiken. In één oogopslag wordt uw motor trouwens ook veel ellende bespaard. Een gescheurde of gesprongen riem kan namelijk heel veel schade aanrichten; schade die de prijs van een nieuwe riem meerdere malen overstijgt.

 

ANDERE VOORDELEN

Naast de innovatieve vervangindicator heeft deze generatie ribbenbanden met bewezen Optibelt OEM-kwaliteit nog vele andere positieve kanten.

Epdm

Het gebruik van EPDM (ethyleen-propyleen-dieen-monomeer) zorgt ervoor dat de riem een heel grote temperatuurbestendigheid heeft, zowel voor lage temperaturen (tot -40 °C) als voor hoge temperaturen (tot 130 °C).

(Brandstof)efficiënt

De V-riemen zijn beschikbaar voor alle moderne aandrijvingsoplossingen (zoals start-stop). De hoge graad van efficiëntie maakt deze riemen bovendien ook brandstofefficiënt.

Verzekerde pasvorm

De fitting van de riemen van Optibelt is gegarandeerd.

Logo Optibelt

OPTIBELT

OPTIBELT

DRAAIBOOMSTRAAT 6
2160 WOMMELGEM
+3233252275
-