naar top
Menu
Logo Print

BREZAN AUTOPARTS: PARTNER VAN HET GARAGEBEDRIJF

Bosch premium partner

Brezan Autoparts is de rechtstreekse schakel tussen de klant en de fabrikant. Het bedrijf kende de voorbije jaren een sterke groei, en is sinds kort ook Bosch Premium Partner. De visie van Brezan is om voor elke auto de juiste producten te voorzien, tegen de juiste prijs en met de beste kwaliteit. “We willen niet enkel leverancier zijn, maar ook partner van het garagebedrijf", vertelt general manager Marc Vanbergen.

BREZAN AUTOPARTS

Brezan Autoparts is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat zorgt voor de juiste onderdelen, op de juiste tijd en op de juiste plaats. Toen het bedrijf begin jaren 1990 ook in België werd opgericht, stond het vooral gekend als 'het winkeltje om de hoek'. Inmiddels heeft Brezan Autoparts 18 vestigingen in België, met een uitgebreid assortiment dat is gebaseerd op de Belgische markt. “Hoewel we nog nauw samenwerken met onze Nederlandse collega's, zijn we een Belgisch bedrijf en hebben we bijvoorbeeld onze eigen marketingafdeling", aldus general manager Marc Vanbergen.

Productgamma

Het gamma van Brezan bestaat uit auto-onderdelen, accessoires, handgereedschappen, veiligheids- en reinigingsartikelen, persoonlijke beschermingsmiddelen enz. Naast merken zoals Brembo, Champion, Monroe, Bosal, NGK, Gates, Mann en Thule, beschikt het ook over een privatelabelassortiment.

VISIE

Brezan Autoparts is onderdeel van de Partspoint Group en onderscheidt zich door als rechtstreekse schakel te dienen tussen de klant en de fabrikant. “Die eigen winkels zijn een bewuste keuze van het bedrijf, en we zijn er ook van overtuigd dat deze visie werkt. Onze doelstelling is om voor elke auto de juiste producten te voorzien, tegen de juiste prijs en met de juiste kwaliteit. We willen met ons assortiment een antwoord kunnen bieden aan de markt", vertelt Vanbergen.

PARTNER VAN HET GARAGEBEDRIJF

“De laatste jaren zijn we, onder andere door overnames, bijna 50% gegroeid qua omzet. We hebben om en bij de 100 medewerkers en zijn de enige grossiersgroep die zowelin Vlaanderen, Brussel als Wallonië actief is. De rode draad doorheen die groei is onze keuze om niet enkel leverancier, maar partner te zijn van het garagebedrijf", klinkt het. “Brezan Autoparts wil een oplossing op maat bieden voor zijn klanten. Centraal hierbij staat onze service en toegankelijkheid. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in koffie bij het onthaal van onze klanten, maar ook in de belofte dat we ervoor zorgen dat een onderdeel geleverd kan worden, zelfs al moeten we daarvoor de landsgrenzen over."

BOSCH PREMIUM PARTNER

In dat opzicht kadert ook de samenwerking met Bosch. “We zijn sinds vorig jaar Bosch Premium Partner. Dat wil zeggen dat de producten van Bosch nu ook bij Brezan in de rekken liggen. Hiervoor werd het magazijn bijna verdubbeld in oppervlakte (van 1.200 naar 2.200 m2). Daarnaast verdelen we ook de garageconcepten Bosch Car Service en AutoCrew. We hebben echter gemerkt dat garagebedrijven hier niet actief naar op zoek zijn, en stappen dus zelf naar de klanten om hen te helpen zich voor te bereiden op de toekomst. De kleinere garages die niet anticiperen op de uitdagingen van de toekomst, zullen immers moeilijk kunnen overleven."

COMMON RAIL INJECTOREN

Sinds 1 februari 2017 heeft Brezan Autoparts de mogelijkheid om Common Rail Injectoren zelf te testen. Hiervoor heeft men personeel opgeleid en de nodige investeringen gedaan. “Concreet betekent dit dat we al na amper 48 uur eenrapport kunnen voorleggen en de herstelling kunnen uitvoeren. Een investering die vooral kadert in onze ambitie om service te leveren aan onze klanten."

BREZAN AUTOPARTS

BREZAN AUTOPARTS

HOOGKAMERSTRAAT 345
9140 TEMSE
+3214285400
-