naar top
Menu
Logo Print

Joint venture overeenkomst voor Continental en Osram

Onderhandelingen met succes afgerond
magazine

De technologiebedrijven Continental en Osram hebben hun onderhandelingen over de joint venture Osram Continental GmbH met succes afgerond. De joint venture, waarin elk van de partners een belang van 50 procent heeft, wil de respectieve expertise van Continental en Osram op het gebied van verlichting, lichtregeling en elektronica bundelen en zal naar verwachting in de tweede helft van 2018 van start gaan, zodra alle noodzakelijke goedkeuringen voor fusiecontrole zijn verleend.
Osram CEO Dirk Linzmeier en Continental CFO Harald Renner: "We willen technologische veranderingen in de verlichtingsmarkt binnen de automobielindustrie actief bevorderen en nog meer innovatieve en intelligente verlichtingsoplossingen ontwikkelen. De joint venture zal ons helpen om de voorwaarden hiervoor te creëren, omdat het onze expertise op het gebied van software en elektronica combineert met Osrams automotive verlichtingsexpertise. Als zodanig zullen we in staat zijn om onze klanten een ongeëvenaard portfolio in de verlichtingsmarkt aan te bieden.”
"Digitalisering creëert nieuwe potentiële toepassingen in autoverlichting en, op zijn beurt, enorme kansen die we willen benutten met Continental. Door onze krachten te bundelen, zullen we nog beter in staat zijn om innovaties voort te stuwen door nauw samen te werken met de auto-industrie om verlichting, sensortechnologie en elektronica naadloos te integreren in één enkele toepassing. Dit zal ons in staat stellen nieuwe intelligente lichtfuncties te ontwikkelen, zoals de combinatie van verlichting en sensortechnologie in een module of lichtgebaseerde communicatie tussen de bestuurder, andere weggebruikers en de omgeving van het voertuig", legt Hans-Joachim Schwabe, CEO van de divisie speciale verlichting van Osram uit.

CONTINENTAL BENELUX

CONTINENTAL BENELUX

+3227102307
-