naar top
Menu
Logo Print

REFERENTIE IN EEN
SNEL VERANDERENDE SMEERMIDDELENMARKT

INNOVATIE ALS DRIJVENDE KRACHT

In een wereld waarin constructeurs steeds hogere eisen stellen, milieunormen steeds strenger worden en kleinere motoren de norm worden, neemt het belang van hoogwaardige en technologisch geavanceerde smeermiddelen steeds toe. Wolf Oil, een van Europa's toonaangevende smeermiddelenfabrikanten, slaagt er dankzij haar fullservicefilosofie in om aan deze uiteenlopende behoeften en vereisten te voldoen, en zet dan ook een product op de markt dat aan de strengste internationale normen voldoet. Met een gedegen basis die gedurende meer dan 60 jaar werd opgebouwd, is het bedrijf ideaal gepositioneerd om klanten innovatieve en toonaangevende oplossingen te bieden in een steeds veranderende smeermiddelenmarkt.

WolfOil

60 JAAR ERVARING EN EXPERTISE

Wolf Oil specialiseert zich reeds 60 jaar in het leveren van speciaal aangepaste en technologisch geavanceerde smeermiddelen waarmee motoren beter, sneller, groener en schoner worden. Het onafhankelijke smeermiddelenbedrijf is sinds 1955 uitgegroeid tot een belangrijke speler in de industrie en is dankzij zijn vele decennia aan verzamelde ervaring een getalenteerde, vindingrijke en uitzonderlijk klantgerichte onderneming. Dankzij een dynamische, innovatieve en open organisatiestructuur kan het bedrijf zich zeer snel aanpassen aan de veranderingen in de sector en wordt de toenemende complexiteit van de industrie als een kans beschouwd. Met de gedegen basis die gedurende 60 jaar werd uitgebouwd, is Wolf Oil ideaal gepositioneerd om hun klanten innovatieve oplossingen te bieden die toonaangevend zijn in de industrie. Wolf Oil wil dan ook de weg wijzen in de snel veranderende markt van de smeermiddelen.

PRODUCTIEPROCES

Wolf Oil

Teneinde hoogwaardige en technologisch geavanceerde smeermiddelen te bekomen, bouwde Wolf Oil in Hemiksem een gedegen productieproces uit. Onder de fullservicefilosofie worden basisoliën met additieven verpakt en verscheept.

Opslag van basisolie

Wolf Oil wordt rechtstreeks beleverd met onder meer synthetische basisoliën die verkregen worden via 'hydrocracking'. Door de consistente moleculaire structuur van deze synthetische basisoliën worden er betere prestaties behaald, doordat er minder wrijving ontstaat tussen de metalen oppervlakken. Wolf Oil bewaart deze oliën in opslagtanks en gaat na een kwaliteitscontrole over tot het mengproces met additieven.

Opslag van additieven

Additieven verbeteren de prestaties van basisoliën en helpen tegelijkertijd ook met de complexiteit van motoren om te gaan, die de afgelopen jaren enorm is toegenomen. Hiervoor dienen ze echter over bepaalde eigenschappen te beschikken. Zo moeten ze volledig en snel in een basisolie oplossen, maar mogen ze niet oplosbaar zijn in water, anders scheiden ze zich af van de olie en is er niet voldoende bescherming. Additieven mogen ook niet chemisch reageren met water of andere additieven. Daarnaast moeten ze ook gemakkelijk beheersbaar zijn en acceptabele veiligheidsrisico's vertonen. Wolf Oil controleert de additieven dan ook op hun kwaliteit alvorens ze in het mengproces worden toegevoegd aan de basisoliën.

Mengproces WolfOilMengproces

In het mengproces komen basisoliën en additieven samen. Toch kan er niet altijd meteen tot het mengen worden overgegaan. Sommige additieven dienen immers opgewarmd te worden. Wolf Oil voorziet dan ook warme kamers. Pas wanneer de additieven op de juiste temperatuur zijn, worden ze al dan niet automatisch overgeplaatst naar de mengtank. Als het mengsel klaar is, wordt het vervolgens automatisch naar een tank van het opvolgende departement gepompt. Dit gebeurt niet zonder dat er eerst van elk nieuw mengsel een staal werd afgenomen, zodat dit kan worden doorgegeven aan het laboratorium.

Laboratorium

Bij elke belangrijke fase van het productieproces wordt een staal genomen en opgestuurd naar het laboratorium. Bij Wolf Oil is er een eigen team van laboranten die aan kwaliteitscontrole en ontwikkeling doen. Analyses worden uitgevoerd op tal van eigenschappen, waaronder uitzicht, geur, kleur, densiteit, soortelijk gewicht en kinematische viscositeit bij 40 en 100 graden. De fases waarbij een staal wordt geanalyseerd, zijn respectievelijk bij de aankomst van de basisoliën, de aankomst van de additieven, na het mengproces, voor het afvullen en na het afvullen. Ook worden gebruikte smeermiddelen gecontroleerd om na te kijken of de motor nog in goede conditie is en of de additieven nog steeds voldoende bescherming bieden. Het afvullen gaat pas verder wanneer het labo goedkeuring geeft over een staal.

Afvullen kleine verpakkingen

Afvullen van kleine verpakkingen

Vanuit het mengdepartement kunnen nieuwe mengsels meteen naar de afvullijnen gepompt worden via een directe pijplijn. Na goedkeuring gebeurt het vullen van de flessen. Ook na het afvullen wordt een staal opgestuurd ter kwaliteitscontrole. Het vullen van de flessen tot het verpakken van de palletten in plasticfolie gebeurt volledig automatisch. Elke fles is bovendien traceerbaar dankzij een unieke code die op de fles gedrukt wordt tijdens het afvulproces.

Afvullen van vaten

Vanuit het mengdepartement kunnen nieuwe mengsels ook meteen naar de afvullijnen voor de vaten gepompt worden. Ook hier gebeurt het vullen enkel na goedkeuring. Na het afvullen wordt ook hier een staal opgestuurd ter kwaliteitscontrole. Wanneer de vaten zijn gevuld, worden ze op palletten gestapeld en naar de opslagruimte gebracht.

Opslagruimte voor afgewerkte producten

In de opslagruimte staan de afgewerkte producten klaar om geleverd te worden. Het betreft een standaardstock van vaten en flessen in kartons. Hier staan allerlei soorten smeermiddelen zoals motorolie voor personenwagens en vrachtwagens, transmissievloeistoffen, remvloeistoffen, winterproducten, onderhoudsproducten en motorolie voor moto's, marine, landbouw en industrie.

Verschepen van afgewerkte producten

De smeerolieproducten worden na het vullen rechtstreeks vanuit de opslagruimte of tanks in vrachtwagens en containers geladen. Zo rijden jaarlijks tussen de 3500 en 4500 vrachtwagens rechtstreeks naar de klanten of naar de haven van Antwerpen, voor internationale leveringen in 95 landen.

INNOVATIES

In de huidige, steeds veranderende wereld is het belangrijk om voortdurend acties en resultaten te evalueren. Differentiatie is hierbij essentieel om een concurrentiële positie en significante groei te behouden. In de wereldwijde smeermiddelenindustrie is het een uitdaging om op te vallen, waardoor het voor vele bedrijven essentieel is om steeds nieuwe producten op de markt te brengen. Wolf Oil besloot echter om het anders te doen en daagde de status quo van de industrie uit door hun merken Wolf en Champion te herdenken. De mengspecialist creëerde zijn eigen groeitraject en werd, dankzij de focus op stevige partnerships en een scherpe marketing- en salesaanpak, een disruptieve uitdager van de grote spelers in de sector. Door te investeren in partnerships over de hele wereld, creëerden ze bovendien een strategische omgeving die hun merkbekendheid en internationale geloofwaardigheid deed groeien. Niets was onmogelijk en voor elk probleem werd een innovatieve oplossing gepresenteerd.

Productielijn

Gecombineerde C2- en C3-specificaties

Wolf Oil zal heel binnenkort een nieuw product lanceren dat C2- en C3-specificaties combineert. Nu olie meer diversificaties kent dan ooit tevoren, komt Wolf Oil op die manier de multimerkgarages te hulp en brengen ze vereenvoudiging in een wereld waar men over legio oliën moet beschikken om 80 tot 90% van het Belgische wagenpark te kunnen onderhouden.

Producten zoeken met smartphone

En de vereenvoudiging gaat nog veel verder. In het eerste kwartaal van 2019 zal Wolf Oil immers een nieuwe applicatie op de markt brengen die iedereen in de mogelijkheid brengt het vloeistoffenoverzicht te behouden. Het betreft een zoekmachine die op basis van het type voertuig, een stuk tekst, chassisnummer of viscositeit de meest geschikte olie weergeeft. Bovendien kan men de Wolf en Champion producten er ook vergelijken met producten van andere smeermiddelenfabrikanten. Op die manier vindt men steeds een alternatief op basis van dezelfde goedkeuringen en specificaties. De applicatie zal overigens van toepassing zijn op het volledige Wolf en Champion productassortiment.

Slimme oliekast

Slimme oliekast

Onafhankelijke garagehouders hebben strakke schema's, snelle omzettijden en vaak een rij auto's voor de deur die op onderhoud wachten. Het laatste wat ze nodig hebben, zijn zorgen over klanten die weglopen omdat de juiste olie en smeermiddelen niet op voorraad zijn. Met de slimme oliekast zijn die zorgen echter verleden tijd. De kast is verbonden met het Wolf Lubes-netwerk en gekoppeld aan de distributeur of retailleverancier van de klant. Komt een vloeistof onder een bepaald niveau, dan treedt het bestelalarm in werking en wordt een orderticket aangemaakt. De lancering van de slimme oliekast staat gepland voor begin 2019 en de vraag ernaar zal, zo wordt verwacht, snel groeien.

WOLF OIL

WOLF OIL

GEORGES GILLIOTSTRAAT 52
2620 HEMIKSEM
+3238700000
-