naar top
Menu
Logo Print

Solutrans 2019 belooft opnieuw succesvolle editie te worden

7 hoofdthema’s met focus op de toekomst van de sector
magazine

De 15e editie van Solutrans, de internationale vakbeurs voor bedrijfs- en personenvervoer die van 19 tot en met 23 november plaatsvindt in Lyon (F), belooft een sterke editie te worden in lijn met de vorige editie in 2017, die 48.240 bezoekers en 610 exposanten trok. De komende editie is meer dan ooit gericht op de toekomst, met een duidelijke focus op digitalisering en elektrificering.
Voor de editie 2019 is al 95% van de oppervlakte gereserveerd. De beurs verwelkomt de aanstaande Solutrans 23% nieuwe exposanten en 25% internationale exposanten. De 7 belangrijkste producenten van zware bedrijfsvoertuigen (DAF, Iveco, MAN, Mercedes, Renault Trucks, Scania en Volvo Trucks) hebben hun deelname bevestigd.

Solutrans 2019 focust op zeven centrale thema’s, die de uitdagingen en de verwachtingen van de branche weerspiegelen:
- Elektrificering van wegen en voertuigen;
- Van connectiviteit tot autonome voertuigen, datagedreven innovatie;
- Elektrische voertuigen, de oplossing voor de uitdagingen van de logistiek in de steden;
- Euro 6, gas, elektrisch, waterstof, opkomende nieuwe energiebronnen;
- Nieuwe transportmiddelen: welke impact en welke gevolgen?
- Nieuwe logistieke uitdagingen en hun weerslag op de transportsector;
- Zware bedrijfswagens en stadsvervoer.

De hoofdevenementen van Solutrans zijn de plenaire meetings, een white paper over elektrische voertuigen die zal worden overhandigd aan een vertegenwoordiger van de Franse regering tijdens de plenaire openingssessie, een bezoek van de Zweedse regering, het Solutrans Breakfast waarbij elke ochtend een belangrijke persoon uit de transportsector geïnterviewd wordt over de belangrijke thema’s uit de sector en de Solutrans Transport Experts. Die laatste zijn rondetafelgesprekken met vakjournalisten, die elke avond worden georganiseerd rond één van de hoofdthema’s van de beurs.
De indeling van de komende Solutrans zal ook opnieuw geherorganiseerd worden om de bezoekers een beter overzicht en een nog aangenamer bezoek te bieden.

Beurzen

SOLUTRANS

SOLUTRANS

+33149685157
+33149096003