naar top
Menu
Logo Print

Duurzame groei en meer werkgelegenheid dankzij EIT

Winnende innovatiegemeenschappen voor EIT Urban Mobility en EIT Manufacturing
magazine

Het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) heeft bekendgemaakt welke teams de volgende innovatiegemeenschappen zullen oprichten: EIT Urban Mobility en EIT Manufacturing. Die twee partnerschappen brengen toonaangevende organisaties uit het bedrijfsleven, onderwijs, de onderzoekswereld en publieke sector samen om uitdagingen aan te pakken via innovatie en bij te dragen tot duurzame groei en het creëren van werkgelegenheid in Europa.
Winnaar van EIT Urban Mobility was MOBiLus, een consortium van 48 partners uit 15 landen. Aangezien meer dan 70% van de Europeanen in stedelijke gebieden woont en ongeveer 85% van het BBP van de EU in stedelijke gebieden wordt voortgebracht, bestaat er een reële behoefte om te investeren in geactualiseerde stedelijke vervoersystemen. EIT Urban Mobility zal daarom bijdragen tot een groener, inclusiever, veiliger en slimmer systeem voor stedelijke mobiliteit.
Made by Europe, een consortium van 50 partners uit 17 landen, was de winnaar van EIT Manufacturing. De productiesector in de EU stelt ongeveer 30 miljoen mensen tewerk, maar staat tegelijkertijd zwaar onder druk: toenemende mondiale concurrentie, lage productiekosten in ontwikkelingslanden en schaarste aan grondstoffen. Nieuwe markt- en maatschappelijke behoeften, snelle technologische evoluties en vereisten inzake milieu en duurzaamheid, stimuleren bovendien verandering. EIT Manufacturing zal de sector ondersteunen om meer concurrerend, duurzamer en productiever te worden.