naar top
Menu
Logo Print

Waterstof in de tank

Colruyt Group opent zijn eerste publieke waterstoftankstation
magazine

In het DATS 24-station in Halle (Dassenveld) kunnen klanten voortaan terecht voor alle klassieke en groene brandstoffen. Een van die groene brandstoffen is de 100% groene waterstof, geproduceerd met hernieuwbare stroom. De integratie van een waterstofpomp in een traditioneel tankstation is uniek in Europa, maar Colruyt Group gelooft dat waterstof een belangrijke rol kan spelen in de verdere verduurzaming van onze mobiliteit en energievoorzieningen. De grondstoffen van waterstof, water en elektriciteit, zijn namelijk onuitputtelijk en het gas kan met hernieuwbare energie volledig ‘groen’ worden geproduceerd.
Zelf investeert de groep sinds 2004 in projecten met waterstof. Colruyt Group produceert de brandstof zelf op de site in Dassenveld en gebruikt ze voor 75 heftrucks die in het distributiecentrum rijden. Het wil dan ook dat het eerste publieke tankstation voor waterstof geen alleenstaand verhaal wordt en wil de komende vijf jaar nog 35 miljoen euro extra investeren in de waterstofeconomie, onder meer voor vier nieuwe waterstoftankstations. Met die actie hoopt het andere bedrijven te inspireren om ook voluit te kiezen voor de energietransitie, met waterstof als belangrijke hefboom.
Pionieren met waterstof als duurzame oplossing betekent voor Colruyt Group op termijn een grotere onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen en een eerste stap naar zero-emissietoepassingen. Bovendien hopen ze met hun inspanningen ook de klanten te inspireren.