naar top
Menu
Logo Print

BEHEERSOPTIMALISATIE
DANKZIJ CARFAC'S DEALERDASHBOARD

DÉ BAROMETER VOOR DE FINANCIËLE GEZONDHEID VAN UW BEDRIJF

Om garagebedrijven te helpen evolueren naar een efficiënte, geautomatiseerde en geoptimaliseerde administratieve werking van de bedrijfsprocessen, heeft Carfac bvba, als enige DMS leverancier in België, recent een eigen dealerdashboard ontwikkeld. Het dashboard maakt het mogelijk in één oogopslag te zien of u met uw organisatie nog op koers zit en legt eventuele knelpunten meteen bloot. Met klantgerichtheid als een van de belangrijkste pijlers in zijn beleid, hecht de automotive softwareontwikkelaar bovendien veel belang aan uw inbreng, waardoor service op maat keer op keer bewerkstelligd wordt.

Dealerdashboard Carfac

DEALERDASHBOARD

Carfac bvba is met zijn dealermanagementsystemen al ruim dertig jaar dé referentie in zijn vakgebied. Met de ontwikkeling van een eigen dealerdashboard brengt de softwareontwikkelaar nu ook een barometer voor de financiële gezondheid van uw garagebedrijf op de markt. Het dashboard biedt een overzicht van alle mogelijke 'key performance indicatoren' (KPI's) per afdeling en maakt het zo mogelijk om in één oogopslag alle potentiële hiaten te herkennen, zodat er onmiddellijk actie kan worden ondernomen. Het dashboard is bovendien geschikt voor multisite, multibrand en multicompany toepassingen.

Indeling

Standaard bevat het dealerdashboard alle afdelingen waarover een garagebedrijf kan beschikken: nieuwe wagens, occasiewagens, werkplaats, magazijn, indirecte kosten. Aangezien deze tool flexibel is, kan de indeling in detail bij de opstart met de consultant besproken worden. Indien uw bedrijf ook carrosseriewerkzaamheden doet, is het aan te raden om eveneens deze activiteiten als een aparte afdeling in kaart te brengen, de marges zijn immers te verschillend t.o.v. de werkplaats. Uiteraard is er ook een tabblad voorzien waarin alle afdelingen samengebracht worden, zodat u in één oogopslag de return on sales kan consulteren alsook uw aftersales absorption. In elke specifieke afdeling wordt de mogelijkheid aangeboden om te filteren tot op grootboeknummerniveau. Dit stelt u in staat om op een snelle en efficiënte manier over de gevraagde cijfers in detail te beschikken. Opvraging van de gegevens kan via een datumselectie over de verschillende boekjaren heen. Het is ook mogelijk om te selecteren tussen de verschillende vestigingen en klantensoorten. Door een doordacht kleurenschema te hanteren doorheen de afdelingen, blijft het dashboard makkelijk leesbaar en aantrekkelijk, de interpretatie blijft hierbij eenzijdig. Een grondige kennis van de eigen cijfers is onontbeerlijk om de continuïteit van uw organisatie te verzekeren!

Werknemers

Wanneer u als onderneming investeert in mensen, is het belangrijk te weten of dit rendeert. Ook het rendement van uw werknemers kan daarom worden opgenomen in het dashboard. Per werknemer kunnen verschillende KPI's worden opgenomen in het systeem. Zo zullen onder meer productiviteit, efficiëntie en rentabiliteit met elkaar vergeleken kunnen worden gedurende een vooropgestelde periode. Door zich te focussen op deze kengetallen, kunnen de leidinggevenden van de werkplaats hun techniekers beter aansturen. Verder kan het team meer bewust gemaakt worden van het potentieel in de aftersalesactiviteiten.

Mobiel

Voor de ontwikkeling van het dealerdashboard koos men bewust voor een samenwerking met DataPA, waardoor cloud storage en de automatisering van bepaalde taken konden worden bekomen. Bovendien is het dashboard volledig online toegankelijk (via Microsoft Edge, Mozilla en Chrome), waardoor er geen netwerktoegang tot de database vereist is. Het dashboard is ook toegankelijk via mobiele devices.

Carfac

CONSULTANCYPAKKET

Bij de implementatie van het Carfac dashboard wordt er nagegaan of uw huidige parametrage performant is. Hierbij kan u rekenen op een uitgebreide analyse van vakmensen. Vervolgens zullen de Carfac consultants, in gezamenlijk overleg, met u de mogelijkheden van de set-up in detail bespreken alsook de visualisatie. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om te opteren voor een 'consultancypakket'. Onder deze dienst wordt een gedreven professionele begeleiding d.m.v. de opmaak van een actieplan, uitgaand van het DMS systeem, verstaan. Uiteraard zullen er, indien voor een dergelijke dienstverlening zou worden gekozen, op regelmatige basis reflectiemomenten ingepland worden, samen met de eindklant. Wenst u met het dashboard aan de slag te gaan, dan rekent u op een eenmalige opstartkost alsook op een maandelijkse fee.

DEVELOPMENT VANUIT DE PRAKTIJK

Uw inbreng vanuit de praktijk is uiterst belangrijk voor Carfac bvba. Het wil een tool aanreiken die uiterst gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te interpreteren is. Deze applicatie werd dan ook ontwikkeld dankzij een constructieve samenwerking met de accountant en zaakvoerder van Autogroep Servayge.

MEER INFO?

Wenst u eveneens een grondige kennis te verwerven van uw eigen cijfers om de continuïteit van uw organisatie te verzekeren? Aarzel dan niet om vandaag nog contact op te nemen via sales@carfac.com. Op korte termijn zal u gecontacteerd worden voor een vrijblijvende demo.

CARFAC

CARFAC

AMBACHTSSTRAAT 8
9700 OUDENAARDE
+3255230000
-