naar top
Menu
Logo Print

KLEINE SCHADES SNEL HERSTELLEN MET DE SIMA SMARTBOX

Combinatie van voorbereidingszone en spuitcabine

Sima is specialist in ontwerp, productie en installatie van oplossingen voor verf- en oppervlaktebehandeling. Het bedrijf biedt wereldwijd oplossingen in de industrie, maar ook op het gebied van herstelling van autoschade. Zo neemt het, indien gewenst, het project volledig op zich en biedt het een totaaloplossing, van voorbereidingszone of spuitcabine tot waszone. Daarnaast biedt het met de Sima Smartbox een antwoord op de vraag voor het efficiënter en goedkoper herstellen van kleine schades. Hierbij is het verplaatsen van de wagen niet langer noodzakelijk, alle werkzaamheden gebeuren in een en dezelfde ruimte, door één persoon.

SIMA

Het gamma van Sima wordt gekenmerkt door kwaliteit en betrouwbaarheid. Het bestaat grotendeels uit spuitcabines, verfinstallaties, industriële ovens, voorbereidingszones, natlaklijnen met transportsystemen en volledig ingerichte carrosseriebedrijven.

Sima Bodyshop en Sima Industry

Sima Bodyshop is uitgegroeid tot een toonaangevende en internationale speler op het gebied van herstelling van autoschade, maar daarnaast ontwerpt, produceert en installeert het bedrijf onder de noemer Sima Industry ook wereldwijd oplossingen voor verf- en oppervlaktebehandeling in de industrie.

TOTAALOPLOSSING CARROSSERIE

Volledige carrosserie-installaties bestaan onder andere uit een voorbereidingszone, één of meerdere spuitcabines, een labo, een afwerkingszone, een waszone … Indien gewenst vormt Sima die om tot een sleutel-op-de-deur- project (inclusief energie, perslucht, dakdoorgangen en grondwerken). Hierdoor kan de klant zich concentreren op zijn kerntaak (verkopen en herstellen).

SMART REPAIR

Terwijl tweedehandswagens populairder zijn dan ooit, eisen de kopers steeds meer van de wagen. Ze willen een voertuig dat er als nieuw uitziet. Kleine schades zoals krassen en deuken moeten dus ook tegen een betaalbare prijs hersteld kunnen worden. Met Smart Repair (ook wel Cosmetica Repair of Day Repair genoemd) speelt Sima hierop in door via verschillende SMART-technieken (Small & Medium Area Repair) de auto lokaal te behandelen. Daarbij is het demonteren van het voertuig en de carrosserie geen noodzaak meer, en leidt dit tot een aanzienlijke tijds- en kostenbesparing voor de carrosseriehouders en klanten.

Wist u dat een klassieke carrosserie gemiddeld meer dan 20% van zijn tijd bezig is met het verplaatsen van auto's? Door te luisteren naar de opmerkingen van zijn klanten, kwam Sima op de proppen met de Sima Smartbox, een installatie die vermomd gaat als zowel een voorbereidingszone als een spuitcabine. Het verplaatsen van de wagen is dus niet langer nodig, alle werkzaamheden gebeuren in een en dezelfde ruimte, door één persoon. In vergelijking met een klassieke opstelling (1 spuitcabine + 1 of meerdere voorbereidingszones) is de Smartbox kleiner en kan die eenvoudiger in een bestaande werkplaats worden geïntegreerd. Bovendien daalt ook het energieverbruik, door de combinatie van de kleinere oppervlakte en het sneller drogende spuitwerk dankzij de IRT- en uv-technologie. Ook zijn er een opslagruimte en ingewerkte vuilcontainer voorzien, zodat de werkplaats proper blijft.

De Sima Smartbox is een uniek concept binnen de carrosseriewereld, aangezien iedere Smartbox volledig autonoom werkt door de eigen brander en ventilatiegroep. Hierdoor kan er bijvoorbeeld in de eerste zone worden geschuurd, terwijl er in de andere ruimte wordt gespoten. Als de werkplaats niet over voldoende verwarming beschikt, dan kan Sima een 'smart repair'-ventilatiegroep aanpassen om op tijd de werkplaats te kunnen verwarmen.

PARTNERS

Vip tools

VIP Tools is invoerder en verdeler van kwalitatieve producten van Sata, Rupes, IRT en Drester in België. In het productgamma vinden we gereedschappen om voorbereidingszones, menglabo's, spuitcabines enz. volledig uit te rusten.

Alfa.dis service & filters

Alfa.dis Service & Filters is een vaste waarde in het onderhouden en beschermen van spuitinstallaties. Zo garandeert men een perfect spuitresultaat en voorkomt men bijkomende stoornissen.

SIMA

SIMA

BOULEVARD INDUSTRIEL 99
7700 MOUSCRON
+3256856200
+3256856201
www.sima.be
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Sima, een verhaal van innovatie 

Al sinds 1991 biedt Sima oplossingen voor natlaktoepassingen en oppervlaktebehandeling. Ondertussen is de firma met eigen productiehuis in Moeskroen uitgegroeid tot een gekende waarde die zowel ontwerp, productie als installatie voor zijn rekening neemt. De fabricatie in eigen productie verzekert de flexibiliteit terwijl de uitgebreide ervaring instaat voor de knowhow en innovatieve vindingrijkheid. Hooggekwalificeerde professionals maken gebruik van CAD-engineering om de geschikte oplossing tevoorschijn te toveren. Dankzij een actieve betrokkenheid bij de voortdurende ontwikkeling van technologieën en ontwerpen, is Sima vandaag een toonaangevende organisatie op internationaal niveau. Het uitgebreide gamma bestaat uit spuitcabines, verfinstallaties, industriële ovens, voorbereidingszones, natlaklijnen met transportsystemen, ...

Voor industriële toepassingen buiten de herstelling van autoschade (Sima Bodyshop) staat de divisie Sima Industry tot uw dienst. Deze professionals ontwerpen, produceren en installeren over de hele wereld toepassingen voor industriële verf- en oppervlaktebehandeling. Geen twee toepassingen zijn identiek in deze industriële wereld. 

Voor de houtindustrie heeft Sima verschillende oplossingen in petto. Deze gaan van aangepaste spuitwanden over gesloten spuitcabines tot complete spuitlijnen. Spuitwanden – verkrijgbaar in elke gewenste afmeting en met aangepaste afzuigcapaciteit – zijn bruikbaar voor het verspuiten van verf, polyester en lijm. Deze kunnen ook naar wens uitgebreid worden met een voorbouw of voorbouw met verlichting, …

Bij de gesloten spuitcabines zijn er verschillende opties mogelijk zoals horizontale, verticale of semi-verticale ventilatie. Filtering kan droog d.m.v. een karton voorfilter in combinatie met paintstop of via nieuwe gesofisticeerde filtersystemen, maar vaak wordt dit op basis van uw project ook op maat uitgedacht. 

Sima biedt een opvolging vanaf de conceptfase tot oplevering dat start bij het bepale van de behoeften, waarna het project wordt ontworpen en de nodige componenten worden geproduceerd. Na een vlekkeloze montage en inbedrijfstelling biedt Sima ook nog een uitstekende dienst-na-verkoop.  

Ontdek ons ook op LinkedIn en volg onze verhalen! 

  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •