naar top
Menu
Logo Print

ERA BENELUX BEVESTIGT ROL ALS PIONIER VAN AFTERMARKET STUURINRICHTINGEN

Superieure standaarden in remanufacturing

We kunnen er niet omheen, meer dan de helft van de wagens die vandaag geproduceerd worden, heeft een elektrisch stuurhuis. Dit vergt niet alleen voor de O.E.-markt, maar ook voor de aftermarket een aanpassing. Die aanpassing werd door ERA Benelux al in het begin van dit decennium ingezet en komt nu op volle toeren. Het aantal toepassingen stijgt dan ook maand na maand. Na 17 jaar een voortrekkersrol te hebben gespeeld binnen de mechanische en hydraulische stuursystemen, werd het tijd om ook als fabrikant van elektrische stuurinrichtingen terug het voortouw te nemen.

ERA Benelux

ERA BENELUX

ERA Benelux, het remanufacturingbedrijf uit Gullegem, heeft een breed assortiment aan gereviseerde onderdelen voor de automotive industrie in het gamma. Elektrische stuurhuizen vormen daarin één van de belangrijkste componenten en vertegenwoordigen de toekomstvisie die het bedrijf al enkele jaren aanhoudt. Teneinde zijn voortrekkersrol te behouden, zet ERA Benelux volop in op de toekomst en die is volgens Managing Director Stefaan Vandenbussche elektrisch.

Elektrische stuurhuizen

Tegenwoordig is bijna elke wagen uitgerust met stuurbekrachtiging. De meeste bekrachtigingssystemen zijn echter hydraulisch, maar de elektrische stuurbekrachtiging is in opmars. Net zoals dat 15 jaar geleden het geval was met de hydraulische stuurbekrachtiging, wil ERA Benelux ook vandaag het voortouw nemen en een stap voor zijn op de concurrentie. Stefaan Vandenbussche: “De aftermarket focust zich nog altijd te veel op het hydraulische wagenpark om zijn omzet te genereren. Het leveren van elektrische stuurhuizen is echter vandaag al belangrijk. De groene gedachte staat vandaag immers centraal. Door het implementeren van een elektrisch i.p.v. een hydraulisch stuurhuis kan men al heel wat gewicht besparen, wat op zijn beurt dan weer zorgt voor een verlaagd brandstofverbruik. Bovendien behoeft een elektrisch stuurhuis ook geen olie, wat het milieuaspect van dit onderdeel alleen maar ten goede komt."

Investeringen

Zonder de klassieke stuursystemen uit het oog te verliezen, investeert ERA Benelux jaar na jaar steeds meer in de revisie van elektrische stuursystemen. Dit resulteerde in de loop van 2018 tot een onvermijdelijke uitbreiding van de productieomgeving. Bovendien was het onvermijdelijk om te verhuizen naar een grotere locatie. Op slechts enkele meters van de vorige locatie begon het bedrijf dan ook aan een gloednieuw hoofdstuk in haar geschiedenis.

Toekomst

“Toegegeven, met hydraulica kunnen we nog minstens 15 jaar verder. De vraag is echter of dit nog voldoende marge zal geven voor iedereen in de aftermarket. ERA Benelux zorgt er mede dankzij haar elektrische stuurhuizen alvast voor dat iedereen in de aftermarket zijn graantje kan meepikken en gewapend de toekomst tegemoet kan gaan." Aldus Stefaan Vandenbussche.

AUTOMECHANIKAERA Benelux logo

ERA Benelux richt zijn blik de laatste jaren steeds meer op de rest van Europa. Automechanika Frankfurt, de grootste beurs ter wereld voor service in de auto-industrie, vormt voor het bedrijf dan ook het ideale lanceerplatform om naamsbekendheid op de Europese markt te verkrijgen. De beurs verzamelt professionals van over de hele wereld en bewerkstelligt ontmoetingen tussen uiteenlopende sectoren wat resulteert in technologische kennisoverdracht. ERA Benelux wil hierbij aan de wereld tonen dat de toekomst van de onderdelen er groen en elektrisch uitziet en dat het meer dan in staat is om zijn steentje hieraan bij te dragen. Meer informatie kan u van 11 tot 15 september verkrijgen op stand A38 in hall 5.1.

ERA BENELUX

ERA BENELUX

NIJVERHEIDSLAAN 37
8560 GULLEGEM
+3256439300
+3256220449