naar top
Menu
Logo Print

PSA GROEP BRENGT OEM-ONDERDELEN EN ONAFHANKELIJKE ONDERDELEN SAMEN

Interview met christophe musy, directeur services et pieces - psa groupe

Met Distrigo ging de PSA Groep drie jaar geleden de concurrentie aan op de universele onderdelenmarkt. Met de lancering van dit concept moest de onderdelenverkoop van de PSA Groep tot 2018 met 10 procent en tegen 2021 zelfs met 25 procent verhoogd worden. Christophe Musy geeft inkijk in hoe deze groei bewerkstelligd wordt, hoe Distrigo een geloofwaardige positie in de markt inneemt en waarom de PSA Groep via Eurorepar besloot te gaan retailen.

“We boeken maand na maand vooruitgang en hebben er goede hoop op dat de beoogde doelen voor 2018 en 2021 bereikt zullen worden"

Christophe Musy

EUROREPAR

Met Eurorepar, het multimerkenbedrijf voor wisselstukken, besloot de PSA Groep om te gaan retailen en deed het een offensief om het universele kanaal over te nemen. “Onze retailgeschiedenis heeft een eerder defensieve oorsprong“, zegt Cristophe Musy. Ons oorspronkelijke retailoffensief bestond eruit een kans te geven aan voertuigen, die niet meer in het officiële reparatienetwerk van Citroën en Peugeot terechtkonden, om bij ons te blijven. Dit was echter een zeer defensieve houding en onder meer daarom besloten we drie jaar geleden om onze strategie voor de aftermarket te herzien. Met Eurorepar wilden we een gemakkelijke toegang creëren tot een volledig internationaal onderdelen- en onderhoudsnetwerk. De belangrijkste reden voor deze strategieswitch was om dichter bij de klant te staan en te weten te komen hoe onze klanten zich op de aftermarket gedragen."

DISTRIGO

Ook het overkoepelende wisselstukplatform Distrigo, maakt onderdeel uit van deze nieuwe strategie, aldus Musy. “Distrigo is een recent label. Het fungeert als een paraplu waar alle distributeurs zijn ondergebracht die binnen ons distributieconcept passen. Dat concept bestaat uit het aanbieden van zowel originele PSA onderdelen en Eurorepar onderdelen als eerstelijns onderdelen. Enkel hubs die al deze onderdelen aanbieden, mogen zich het Distrigo label toe-eigenen. We willen met Distrigo garant staan voor de beste service op de markt en we streven dan ook naar een servicegraad van 85% met twee tot drie leveringen per dag."

Groei bewerkstelligen

Distrigo

Met de introductie van de nieuwe wisselstukplatformen beoogt de PSA Groep tegen eind 2018 de onderdelenverkoop met 10% te verhogen en tegen 2021 het zakencijfer met 25% op te krikken. Musy: “Bij het publiceren van onze resultaten wordt geen onderscheid gemaakt tussen de onderdelenhandel en de nieuwe automarkt. De beoogde cijfers zijn eerder interne cijfers die ervoor moeten zorgen dat ons offensief in de aftermarket werkt. Het Distrigo concept is relatief nieuw en het is vandaag dan ook nog iets te vroeg om conclusies te trekken. Het was voor ons zeer uitdagend om de overstap te maken naar de multimerkenverkoop, maar ik kan wel zeggen dat we maand na maand vooruitgang boeken en er goede hoop op hebben dat we de beoogde doelen voor 2018 en 2021 zullen bereiken."

Geloofwaardige positie

Musy: “Onze USP bestaat eruit in het hart van de prijzenmarkt te staan. We willen met andere woorden niet duurder zijn dan onze concurrenten, maar ook niet goedkoper. We willen ons van onze concurrenten onderscheiden door uit te blinken in service. We beschikken immers over een uniek aanbod. Er is namelijk geen enkele andere distributeur op de markt die OEM-onderdelen en onafhankelijke onderdelen samenbrengt. We zijn de one-stop-shop voor alle onderdelen die men maar wenst."

Peugeot België Luxemburg
Finlandlaan 8
1420 Eigenbrakel
Tel.: 02/388.44.11
Fax: 02/388.40.13
info@peugeot.com
www.peugeot.be

PEUGEOT BELUX

PEUGEOT BELUX

RUE DE FINLANDE 8
1420 BRAINE-L'ALLEUD
+3223884411
+3223884013