naar top
Menu
Logo Print

DISTRIGO: HÉT DISTRIBUTIENETWERK
VOOR MULTIMERKWISSELSTUKKEN

Focus op de onafhankelijke hersteller

Met Distrigo ging PSA Groep in juni 2017 de concurrentie aan op de universele onderdelenmarkt en markeerde daarmee de start van een nieuwe vorm van verdeling via wisselstukplatformen. De lancering werd een revolutie met impact en Distrigo ontwikkelde zich tot dé 'one-stop-shop' voor alle herstellers. Met twee tot drie leveringen per dag bereikt het overkoepelende platform een servicegraad van maar liefst 85%. Een recente hergroepering van de huismerken zorgt er bovendien voor dat Distrigo hét distributienetwerk voor multimerkwisselstukken wordt.

DISTRIGO

Het overkoepelende wisselstukplatform, Distrigo, maakt deel uit van een nieuwe strategie. Het fungeert als een paraplu waarin alle distributeurs zijn ondergebracht die binnen het PSA Groep distributieconcept passen. De focus ligt op de verkoop van verschillende gamma's van producten aan erkende en onafhankelijke herstellers en carrosserieën.

AanbodEurorepar

Het Distrigo-gamma bestaat ten eerste uit de verkoop van originele Peugeot, Citroën en DS wisselstukken. Bovendien zullen vanaf januari 2020 ook de originele wisselstukken van Opel aan het gamma worden toegevoegd. Daarnaast biedt PSA Groep met Eurorepar hoogkwalitatieve multimerkonderdelen aan die beantwoorden aan de strengste normen van de constructeurs en aan een zeer attractieve prijs worden aangeboden. Daarnaast lanceerde PSA Groep onlangs een nieuw multimerkgamma met wisselstukken van toeleveranciers. De doelstelling hiervan is om alle herstellers te bedienen en daar vallen ook de onafhankelijke bedrijven en koetswerkbedrijven onder. Ten slotte lanceerde de groep eind 2017 Forwelt, een nieuw gamma producten voor professionele carrossiers. Distrigo wordt zo het distributienetwerk van wisselstukken voor alle merken, maar met een specialisatie in originele PSA onderdelen. Met de vier merken samen heeft de groep momenteel> 20% van de Belgische markt in handen.

Vijf wisselstukplatformen

In België en het Groothertogdom Luxemburg zijn er momenteel vijf Distrigo platformen voorzien. Een van de vijf platformen maakt deel uit van PCR (Peugeot Citroën Retail), gevestigd in Vilvoorde (PSA Retail Spare Parts). De overige vier wisselstukplatformen worden beheerd door privé-investeerders: First Parts in Zwevegem, Best Parts in Zele, G&G Parts in Luik en Accinauto in Leudelange (Luxemburg stad).

EUROREPAR

Met Eurorepar biedt PSA Groep onderdelen aan voor voertuigen die ouder zijn dan drie jaar. Het Eurorepar onderdeel biedt een alternatief en vormt een aanvullend aanbod boven op het originele wisselstuk. De leveranciers worden zorgvuldig geselecteerd op basis van een functioneel lastenboek, waardoor de kwaliteit beantwoordt aan de vooropgestelde standaarden en kwaliteitsvereisten. Het multimerkgamma telt 42 productfamilies voor het gewone onderhoud en meer dan 10.000 referenties waarvan 2/3 bestemd is voor voertuigen van andere merken. Zo wordt meer dan 90% van de meest voorkomende voertuigen ouder dan 3 jaar in Europa gedekt. Bovendien zal de helft van de referenties steeds in stock zijn in de Distrigo's, waardoor een servicegraad van 85% gegarandeerd is.

PrijzenPSA Distrigo

PSA wil zich van zijn concurrenten onderscheiden door uit te blinken in service. Met zijn huidige prijspositionering bevindt het zich in het hart van de markt en doet het zijn unique selling proposition alle eer aan door noch de duurste, noch de goedkoopste op de markt te zijn. De Groep onderscheidt zich door onafhankelijke en OEM-onderdelen samen te brengen en beschikt daardoor dan ook over een uniek aanbod dat elke (onafhankelijke) hersteller kan weten te bekoren.

EUROREPAR CAR SERVICE

De PSA Groep beschikt met Eurorepar Car Service ook over een eigen label van onafhankelijke herstellers. Door de verhoogde beschikbaarheid van onderdelen en referenties van andere merken verkeert de groep ook in de mogelijkheid om alle wisselstukken in het gamma aan te bieden aan onafhankelijke herstellers, waardoor zich een enorm potentieel ontwikkelt. PSA is momenteel druk in de weer met het selecteren van toeleveranciers en ging alvast in zee met Jurid (remmen), SKF (aandrijving en transmissie), Purflux (filters), Febi (ophanging) en Nissens (klimaatregeling). Om een correcte prijspositionering te kunnen hanteren, koos men ervoor om samen te werken met de Belgische hoofdzetels van de geselecteerde toeleveranciers. De masterhub in Brussel wordt bijgevolg rechtstreeks beleverd.

Verspreiding

Momenteel zijn er in België zo'n 120 onafhankelijke garages ingetekend bij Eurorepar Car Service. 70 daarvan zijn reeds operationeel geïdentificeerd, waardoor het label nu echt zichtbaar wordt in de straat. Eurorepar Car Service wil zichzelf verder verspreiden om zo een gevestigde speler te worden in multi brand repairing. Momenteel is het label aanwezig in meer dan 15 landen en het doel is om tegen 2021 wereldwijd meer dan 10.000 garages te hebben. PSA Groep heeft met zijn label voor multimerkherstelling en multimerkwisselstukken een compleet aanbod te bieden aan de hersteller.

Distrigo

Eurorepar doc

Een aanbod dat bovendien helemaal terug te vinden is in een handige online cataloog. De hersteller kan er alle Eurorepar onderdelen en merken van toeleveranciers terugvinden. Het aanbod zal binnenkort bovendien overgezet worden op TechDoc, de meest gangbare tool in de aftermarket. Wie meer te weten wil komen over de werking van de cataloog, kan zich het best wenden tot een Distrigo vertegenwoordiger.

Oproep

De verspreiding van de Eurorepar garages is nog steeds volop aan de gang. Ook u kan zich als onafhankelijke hersteller aansluiten bij het netwerk. Geïnteresseerden kunnen via onderstaand adres een brief sturen naar de afdeling na verkoop PSA Groep.

PEUGEOT BELUX

PEUGEOT BELUX

RUE DE FINLANDE 8
1420 BRAINE-L'ALLEUD
+3223884411
+3223884013