naar top
Menu
Logo Print

Extra servicemogelijkheden voor garages

ATF-verversing en roetfilterreiniging
magazine

Op AutoTechnica laat Liqui Moly zijn uitgebreide assortiment aan oliën en additieven zien. Bovendien presenteert de olie- en additievenspecialist uit Duitsland twee apparaten waarmee garages extra diensten kunnen aanbieden: een roetfilterreiniger en de Gear Tronic.
De Gear Tronic is een apparaat waarmee men de hele olieverversing bij automatische versnellingsbakken eenvoudig en veilig kan uitvoeren. Anders dan bij motorolie is het bij automatische transmissieolie niet genoeg om voor het verversen alleen de olieaftapschroef te openen. Daarbij zou slechts een derde van de olie eruit lopen. Het verversen is een dynamisch proces: de hoeveelheid olie in de automatische versnellingsbak moet gedurende het hele proces gelijk blijven. Anders meldt de elektronica van de auto een fout. “Zonder het juiste gereedschap kan er veel verkeerd gaan, tot grote ergernis van klant en garage”, legt Jacques Coppieters van Liqui Moly uit. Met de Gear Tronic heeft de garage het juiste gereedschap in huis. Het apparaat en de daarvoor ontwikkelde additieven maken voor professionals een uitgebreide transmissieolieservice mogelijk. Daarbij wordt het smeermiddel compleet vervangen, wat vroeger zo niet mogelijk was. Het proces wordt gecontroleerd met twee digitale weegschalen die ervoor zorgen dat er net zo veel verse olie de versnellingsbak binnenkomt als er oude olie uit gaat.
Met de roetfilterreiniger kan men vroegtijdig verstopte roetfilters weer vrij maken. Juist bij auto´s die veel korte ritten maken, haalt de filter niet de temperatuur die nodig is om het opgehoopte roet te verbranden, waardoor de filter verstopt raakt. In plaats van de filter voor veel geld te vervangen kunnen garages een voordelige reiniging aanbieden. Omdat men de filter daarbij niet hoeft te demonteren, duurt de reiniging niet lang.

LIQUI MOLY

LIQUI MOLY

+497311420874
+49731142075