naar top
Menu
Logo Print
06/05/2019 - DOBBIT

DIY ON WHEELS: DE RESTAURATIE VAN EEN ENGELSE OLDTIMER

mini cooper

In DIY on wheels richt Dobbit in 2019 zijn pijlen op een Brits icoon uit de jaren '60. In de nieuwe Minireeks 'De Engelse oldtimer' gaan we - je hebt het misschien al geraden - een Austin Mini Cooper S restaureren.

Volg opnieuw alle stappen in het proces, van het demonteren van de wagen tot het reviseren van de remmen, en kom alles te weten over hoe je een klassieker in ere herstelt.

AFLEVERING 1: INTRODUCTIE

DIY on wheels is het programma voor de autoliefhebber. In deze nieuwe minireeks restaureren we een oude Engelse wagen. Wij hebben de onze al gevonden. Maar waar moet je nu precies op letten als je een oldtimer aankoopt?

AFLEVERING 2: WIE NEEMT DE WAGEN ONDER HANDEN?

In de vorige aflevering gingen we op zoek naar een leuke Engelse oldtimer om te restaureren. Al snel vonden we een mooie Austin Cooper S waar de eigenaar een rally replica wil van maken. In deze aflevering maken we kennis met Carl Braem, die de wagen volledig zal onder handen nemen.

AFLEVERING 3: VOORBEREIDING DEMONTAGE

In de vorige aflevering maakten we kennis met Carl Braem, die de Austin Cooper volledig zal onder handen nemen. Om de demontage te kunnen starten, wordt de wagen op een mobiel onderstel geplaatst.

AFLEVERING 4: MOTORBLOK VERWIJDEREN

In de vorige aflevering werd de Austin Cooper mobiel gemaakt om de demontage te kunnen starten. Carl begint met de motorruimte, die hij helemaal leegmaakt om er daarna het motorblok uit te halen.

AFLEVERING 5: DEMONTAGE OPHANGING

In de vorige aflevering werd het motorblok uit de Austin Cooper S gehaald. Nu kan Carl verder met de demontage en is het tijd om de volledige ophanging er uit te halen.

AFLEVERING 6: VOORBEREIDING CARROSSERIE

De Austin Cooper wordt volledig gestript en daarna afgezet bij de carrosserie.

AFLEVERING 7: INSPECTIE MOTORBLOK

In deze aflevering haalt Carl het motorblok van de Austin Cooper S helemaal uit mekaar. De losse onderdelen kunnen dan naar het revisiebedrijf en wat vervangen moet worden kan besteld worden.

AFLEVERING 8: VERSNELLINGSBAK

In deze reeks van DIY on Wheels krijgt deze Austin Cooper S uit 1964 een body off restauratie. In de vorige afleveringen werd het motorblok vakkundig gedemonteerd. Nu is de versnellingsbak aan de beurt, daarna worden alle onderdelen naar het revisiebedrijf gebracht.

AFLEVERING 9: ONDERDELEN VERZAMELEN

In deze aflevering haalt Carl de laatste onderdelen van de Mini uit mekaar, namelijk de subframes. Eens die gedemonteerd zijn kan hij een lijst maken van alle onderdelen die hij nodig zal hebben voor de opbouw.Die gaat hij daarna halen bij zijn vaste leverancier.

AFLEVERING 10: CARBURATOR REVISIE (DEEL 1)

In deze reeks van DIY on Wheels krijgt een Austin Cooper S uit 1964 een body off restauratie. In de vorige aflevering ging Carl op zoek naar de onderdelen die hij nodig heeft voor de revisie. De carburatoren zijn als eerste aan de beurt.