naar top
Menu
Logo Print
04/06/2019 - EVERGREEN

ALLES OVER KLIMAATBEHEERSING 

Aircosystemen maken vandaag de dag deel uit van de standaarduitrusting van de auto. Binnenkort zullen er zelfs weinig tot geen auto's meer verkocht worden zonder airconditioning. Omdat het binnenklimaat in de wagen één van de belangrijkste comfortindicatoren is, is een goed onderhoud van de airconditioning zonder twijfel van primordiaal belang. We bieden u een overzicht van de voornaamste problemen en de bijhorende oplossingen.

TE WEINIG KOELMIDDEL
NIET DE ENIGE OORZAAK
VAN WARME LUCHT 
Airco problemen

Aircosystemen maken vandaag de dag deel uit van de standaarduitrusting van de auto. Binnenkort zullen er zelfs weinig tot geen auto's meer verkocht worden zonder airconditioning. Een efficiënt aircodiagnosemiddel is dan ook essentieel voor elke garage. Zonder dit hulpmiddel zou de interventie langer, gevaarlijk of zelfs onmogelijk kunnen zijn. Analyse van foutcodes en resultaatinterpretatie maken deel uit van het oplossen van problemen. Dit is alleen mogelijk met behulp van een efficiënt diagnosemiddel, een gestructureerde aanpak en passende ondersteuning.

SPOELEN VAN AIRCOSYSTEEM LOONT

Airco problemenHet spoelen van aircosystemen is een regelmatig terugkerend discussiepunt binnen de voertuigindustrie. Autofabrikanten en toeleveranciers van aircoonderdelen hebben vaak geen duidelijke richtlijnen over hoe een aircosysteem gespoeld dient te worden. Deze situatie veroorzaakt veel vragen en onduidelijkheden voor werkplaatsen en airconditioningspecialisten. CarFix zocht voor u uit wat het spoelen van de airco precies inhoudt en hoe de airco-unit gespoeld dient te worden. Verder komt u ook te weten waarom het spoelen van een aircosysteem nu zo belangrijk is. 

 

Airco Problemen

BIJZONDERE AANDACHT VOOR CORRECTE BEHANDELING EN OPSLAG KOUDEMIDDEL

Wie zich nog iets herinnert uit de jaren 80 en 90 kan zich ongetwijfeld nog de problematiek van het gat in de ozonlaag voor de geest halen. Dankzij ingrepen zoals een verbod op CFK's werd dat probleem indertijd succesvol aangepakt. Maar ook bij de vervangende producten is er omzichtigheid geboden. Zo vergt de behandeling van het koudemiddel in auto-airconditioning bijzondere aandacht.

AircoproblemenKLIMAATBEHEERSING: PROBLEMEN EN OPLOSSINGEN

In dit artikel hebben we het over het binnenklimaat in de wagen. Een goed onderhoud van de airconditioning is hierbij zonder twijfel van primordiaal belang. We bieden u een overzicht van de voornaamste problemen en de bijhorende oplossingen.