naar top
Menu
Logo Print
03/01/2019 - BABETTE SOETAERT

RUITHERSTELLING

Het herstel van autoruiten beperkt zich niet langer tot de voorruit. Tegenwoordig worden ook al eens de zijruiten voorzien van het speciale glas. Desalniettemin zijn de voorwaarden en omstandigheden om te kunnen/mogen herstellen, nog steeds dezelfde gebleven, al kunnen experts tegenwoordig al huzarenstukjes uitvoeren.

Vervanging voorruit Ford FiestaVervanging ruit

Wanneer de winter voor de deur staat betekent dit traditioneel meer problemen met de wagen. Een van de meest voorkomende problemen is een sterretje in de voorruit, die onder invloed van de koude temperaturen zal barsten. Een herstelling of vervanging dringt zich op. Nieuwe technologieën hebben het vervangen van een autoruit er echter niet eenvoudiger op gemaakt. CarFix ging langs bij autoruitenspeciaalzaak Autoglass Clinic in Brugge om te zien hoe de voorruit van een Ford Fiesta werd vervangen.Ruitherstelling Het herstellen of vervangen van een ruit

Glasschade wordt hersteld met harsen die in de schade geïnjecteerd worden, waarna die uitharden.Ruit stuk... en nu? vervanging ruit

Een gelaagde ruit zal zelden volledig stukgaan; doorgaans stopt de beschadiging bij de tussenlaag. De laatste jaren is er een duidelijke tendens naar meer voorruitherstel in plaats van die gewoon te vervangen. Verzekeraars, die bij een ongeval vaak tussenkomen, willen immers de factuur zo laag mogelijk houden en dus ijveren ze om de gebroken ruit te herstellen in plaats van die te vervangen. Een voorruit is immers vrij prijzig, zeker indien het zou gaan om bv. een speciale voorruit die sneller opwarmt, om die condensvrij te krijgen. 

Veiligheid gelaagd glasGelaagd en gehard glas 

In se zijn er twee ruittypes in een auto  terug te vinden: gehard glas en gelaagd glas. Gehard glas, zoals bij de zij- en achterruiten, is zo ontwikkeld dat het bij een impact letterlijk in duizend stukken uiteenvalt. De voorruit is een ander paar mouwen: die bestaat altijd uit gelaagd glas. Dat bestaat uit drie lagen: twee lagen glas met daartussen een transparante laag polyvinylbutyral (PVB). 


Professioneel resultaat dankzij voorruitreparatiekit 

Voorruitreparatiekit Sterren komen behalve aan de nachtelijke hemel ook wel eens voor in de voorruit van een wagen. Die laatste constellatie brengt bestuurders echter niet in hogere sferen en wijst hen dan ook vaak de weg naar gespecialiseerde glascentra. Dankzij een democratisering van het herstelproces kunnen werkplaatsen vandaag evenwel dezelfde glasheldere resultaten garanderen. Op voorwaarde dat er zorgvuldig gewerkt wordt en er een aantal basiszaken in acht worden genomen, kan een ster in de voorruit diezelfde klant ook richting uw werkplaats leiden. CarFix zorgt er alvast voor dat u het zwarte gat omzeilt.