naar top
Menu
Logo Print
25/03/2019 - DANNY VAN PARYS

ALLES OVER REMTECHNIEKEN

Alle elektronische snufjes ten spijt, is de rem vandaag nog altijd het belangrijkste actieve veiligheidsonderdeel in een wagen. Hoewel remassistentie in bepaalde modellen die op de markt zijn, al geïntegreerd is, blijft de klassieke manuele over­brenging van kracht de manier bij uitstek om de wagen tot stilstand te brengen.

ONDERHOUD VAN REMMENOnderhoud van remmen

De rem is een slijtageonderdeel, net omdat de bestuurder die veel zal gebruiken. Het belang van een goede controle en onderhoud van deze onderdelen is dan ook aangewezen. Visuele en auditieve kenmerken kunnen u al heel veel vertellen over wat er precies aan de hand is en wat er moet gebeuren om het probleem op te lossen.

Belang van remvloeistoffenBELANG VAN REMVLOEISTOFFEN

De sector meent dat remvloeistoffen over het algemeen te weinig aandacht krijgen. Het betreft immers een veiligheidsgerelateerd onderdeel van elk voertuig. Studies tonen aan dat te veel voertuigen over onze wegen rijden met een remvloeistofniveau en vloeistofkwaliteit 'beneden alle peil'. Particulieren worden dan ook het best gewezen op het belang van kwaliteitsvolle remvloeistoffen.