naar top
Menu
Logo Print

BESTELWAGEN OP MAAT

bestelwagen

Wie een bestelwagen nodig heeft tijdens de job weet al langer dat deze niet enkel dient als vervoersmiddel. Een bestelwagen is vaak ook een werkplek, bureau, opslagruimte en zo veel meer. Het is dan ook belangrijk om van je bestelwagen de ultieme werkplek te maken. Wij helpen je op weg bij het maken van je keuzes. Enkele belangrijke factoren zijn de merkkeuze, de manier van inrichten, het laadvermogen en de keuze van brandstof.

 

Welk type bestelwagen kiezen?

Een interessante en veelal belangrijke variabele is het maximaal toegelaten massa ( MTM) die een bestelwagen mag vervoeren. De volgende indeling die veel wordt gehanteerd is de volgende:

Kleine bestelwagens (MTM < 2,5 ton)

Lichte bestelwagens (2,5 ton < MTM < 3 ton)

Zware bestelwagens (MTM > 3 ton)

Bestelwagen kiezen volgens beroep?

De inrichting van je wagen is sterk afhankelijk van het beroep dat je uitoefent. Ontdek welke wagen best bij je past:
ELEKTRICIEN
LOODGIETER
SCHRIJNWERKER
DAKWERKER
AANNEMER
KOERIER

Bestelwagen kiezen volgens merk?

CITROEN
DODGE
FIAT
FORD
FREIGHTLINER
HYUNDAI
ISUZU
IVECO
MAN
MERCEDES-BENZ
NISSAN
OPEL
PEUGEOT
RENAULT
TOYOTA
VOLKSWAGEN

Hoe je bestelwagen inrichten?

Hoe meer meenemen en de boel toch overzichtelijk houden? Van een hamvraag gesproken. Een grotere bedrijfswagen aanschaffen is niet altijd de oplossing. Niet nodig ook, want met een slimme bestelwageninrichting kom je immers al een heel eind. Logisch want efficiënt werken, veilig rondrijden en gereedschap beschermen tegen diefstal worden zo een pak makkelijker.

Hoe je brandstof kiezen?

De keuze die je als zelfstandige vakman moet maken welke type brandstof het beste past bij de bestelwagen hangt af van vele facetten: o.a.Het aantal afgelegde kilometer per jaar, het stop&go verkeer, de fiscaliteit, de verkeersbelastingen... Ontdek hieronder de mogelijke keuzes. 

DIESEL
BENZINE
(PLUG-IN)HYBRID
CNG (Compressed Natural Gas)
ELEKTRISCH
WATERSTOF

Hoe je bestelwagen financieren?

RENTING
LEASING
FINANCIERING
VERZEKERINGEN

Welk type banden kiezen?

Bestelwagens vervoeren doorgaans zwaardere ladingen. Dit vormt een extra belasting voor het voertuig en de banden. Een juiste keuze van bestelwagenbanden is dus belangrijk; ook voor jouw veiligheid!