naar top
Menu
Logo Print

KWALITEITSVOL WERK VERKOOPT ZICHZELF

Budget glass laat zijn werk voor zich spreken

De Belgische autosector en zeker ook de autoruitenbranche is een kleine wereld volgens Budget Glass-zaakvoerder Olivier Delecluyse. Daarom verkoos de autoruitenspecialist om aan zijn naamsbekendheid te werken door simpelweg kwalitatieve resultaten af te leveren. Gecombineerd met de schaalvergroting door de exploitatie van de Autoglass Clinic-naam, gaan de zaken goed. Getuige hiervan is de geplande verhuizing begin april 2016, van Oostkamp naar een nieuw pand in het Brugse industriepark.


ONTSTAANSGESCHIEDENIS

De autoruitenspeciaalzaak begon in 1993 als firma die op locatie kleinere ruitenschades ging herstellen. Midden de jaren 90 werd tevens beslist om in Oostkamp ook een thuisbasis van 500 m² te vestigen. Daar konden dan ook ruitvervanging en verduistering van autoramen uitgevoerd worden. Ruitenherstelling kan er zelfs zonder afspraak. Daarnaast bleef ook de mobiele service bestaan.


Autoglass clinic

In diezelfde periode koos Budget Glass er ook voor om als zelfstandig ondernemer als service center voor Autoglass Clinic te functioneren. Deze overkoepelende naam erkend door alle verzekerings- en leasemaatschappijen zorgde voor een welkome schaalvergroting.


Tweede vestiging

Zodra het bedrijf op kruissnelheid kwam, werd in 2004 beslist een tweede vestiging te openen in Ieper. Deze heeft een oppervlakte van 700 m², aangezien er ook een stockvoorraad wordt opgeslagen.


Verhuizing naar waggelwater

In april 2016 verhuist de locatie in Oostkamp naar een nieuw gebouw aan de Dirk Martensstraat in het Brugse industriepark Waggelwater. “Dat gebouw zal volledig uitgerust zijn en meer de 'look- and-feel' hebben die wij op het oog hebben", vertrouwt zaakvoerder Delecluyse ons toe.


TECHNOLOGISCHE EVOLUTIES

Het vervangen van een ruit is al lang geen simpel klusje meer; regensensoren en camerasystemen voor rijassistentie worden gemeengoed. “Daarom is het voor ons als ruitenspecialist belangrijk om op de hoogte te blijven van de recentste ontwikkelingen", vertelt de zaakvoerder. “Bij het vervangen van een ruit moeten sensoren afgesteld en camera's gekalibreerd worden. Vanuit Autoglass Clinic maar ook vaak op ons eigen aangeven worden dan ook opleidingen voorzien. Zo kunnen wij ons kwalitatief werk blijven leveren."


KWALITEIT MAAKT DE NAAM

“In een kleine wereld zoals de automotive sector wordt nog veel gesproken met elkaar", weet Delecluyse. “Daarom kozen wij ervoor om van bij het begin van specialistische kwaliteit ons handelsmerk te maken. Zodra dat bekend raakte, deed mond-tot-mondreclame de rest. Bij transporteurs deed ook onze zaterdagservice wonderen. Daarbij bieden wij voor vrachtwagens autoruitvervanging aan op zaterdag tijdens de rusttijden. Zo blijven de vrachtwagens maximaal operationeel."


Oem-leveranciers

“De keuze voor kwaliteit merk je ook duidelijk bij de leveranciers die we kozen. Zowel Pilkington als Saint-Gobain Sekurit zijn OEM's die hun autoruiten met de originele pasvorm kunnen bezorgen. Zo zijn wij zeker dat we onze klanten een kwaliteitsvolle ruit én een kwalitatieve vervanging kunnen bieden."


Erkenning

De Autoglass Clinic-naam op de gevel betekende voor Budget Glass een steuntje in de rug. “De exploitatie van die naam verzekerde ons meteen ook van een pak werk via verzekerings- en leasemaatschappijen. Meteen is die goedkeuring ook een erkenning van het vaak delicate werk dat wij tot een goed einde brengen."


PERSONEELSZAKEN

Scholing

De Budget Glass-zaakvoerder vindt het spijtig dat ruitenherstelling en -vervanging slechts een klein onderdeeltje uitmaken van het leerprogramma Carrosserie. “Vaak wordt het onderwerp ruiten slechts in de marge behandeld", vindt de zaakvoerder. “Als er al eens iets praktisch wordt uitgevoerd, is dat helaas op wagens die al een zekere leeftijd hebben." Budget Glass ondernam zelf al actie om de opleidingen te verbeteren: “Voor het VTI Brugge boden wij al regelmatig aan om zelf een dag opleiding rond ruiten te voorzien."


Kansen aan de jeugd

“Natuurlijk hopen wij met het voorzien van een opleiding voor scholen ook ons eigen personeelsbestand te verrijken. Enkele leerlingen gingen dan ook al als jobstudenten bij ons aan de slag tijdens drukke periodes." In het algemeen staat de veertigjarige zaakvoerder niet weigerachtig tegenover jeugdige werkkrachten: “Jonge medewerkers vind ik een meerwaarde hebben. Niet alleen kan je als zaakvoerder de mensen nog volledig vormen; hun visies en methodes bieden dikwijls ook een verrijking."


Aannemen, maar ook houden

“Het is belangrijk om goed personeel binnen te halen, maar het is evengoed van belang om geschikte werkkrachten te houden", weet Delecluyse. “Dat doen wij met twee pijlers: welvaart en welbehagen. De eerste pijler de verloning is evident: goed personeel heeft recht op een goed loon. Daarnaast is ook een goed gevoel van belang. Bij Budget Glass werken wij in team en houden we aan een positieve sfeer, natuurlijk in combinatie met kwalitatieve resultaatgerichtheid. Een strikte hiërarchie bestaat in onze onderneming niet. Er is altijd ruimte voor overleg en inspraak. Tweerichtingsverkeer tussen werkgever en werknemer is voor mij een evidentie."