naar top
Menu
Logo Print
13/09/2018 - BABETTE SOETAERT

STERK IN INNOVATIE DANKZIJ
DOORDACHTE INVESTERINGEN

Profile biedt beste formule voor het Tiense Motraxx

Goed een jaar geleden besloten Sagitta en Risto Bulens het roer om te gooien en mee vorm te geven aan de droom van hun vader. Vader, dochter en zoon namen een bestaande Profile-bandencentrale over en sloten zich zo aan bij het grootste en snelst groeiende netwerk van specialisten in banden en velgen van België. Motraxx ontpopte zich al snel tot specialist in banden voor alle soorten voertuigen. Met een hyperspecialisme in hoogwaardige bandenservice, vakmanschap én klantenservice is deze Tiense garage dan ook goed op weg om dé referentie in de regio te worden.

Motraxx Tienen

PROFILE CAR & TYRESERVICE MOTRAXX

Profile Car & Tyreservice Motraxx te Tienen is hyperspecialist in banden voor alle soorten voertuigen. Moto-, auto-, landbouw- en vrachtwagenbanden kennen voor hen geen geheimen meer. De garage beschikt over een ruim assortiment kwaliteits-, budget- en huismerkbanden en maakt zich, door continu te investeren in de ontwikkeling van banden en de bijhorende service, dan ook sterk in innovatie. Dankzij de car- en tyrecenter-certificatie kan men er bovendien ook terecht voor auto-onderhoud waardoor wordt voorzien in een compleet service- en dienstenpakket.

KLANTGERICHTHEID

Motraxx onderscheidt zich van collega-bedrijven door zijn onberispelijke klantenservice. “Wij willen onze klanten het juiste advies en een eerlijke service aanbieden. Dankzij onze integratie in Profile is dit een doelstelling die we gemakkelijk kunnen bewerkstelligen. Zo kunnen we, door de afspraken die Profile maakt met de leveranciers, grotere marges bekomen op onze producten waardoor wij onze klanten een heel aantrekkelijke prijs kunnen aanbieden." Aldus Sagitta.

Motraxx Tienen

Onderhoud & herstellingen

Sinds de overname is Motraxx in september 2017 'Car & Tyreservice'-gecertificeerd waardoor ook auto-onderhoud en herstellingen van alle merken aan de service werd toegevoegd. Sagitta: “In mijn ogen kan je je de dag van vandaag niet enkel en alleen meer richten op banden. De concurrentie is groot en variatie is dan ook nodig om je te kunnen onderscheiden. Dankzij social media, deelname aan events en mond-tot-mondreclame doen we nu zo een viertal onderhouden en herstellingen per dag. Bovendien mogen we sinds onze goedkeuring door Profile binnenkort ook onze diensten aan leasemaatschappijen aanbieden waardoor dat aantal alleen maar zal stijgen."

Landbouwvoorzieningen

Met het aanbieden van haar diensten aan landbouwers, heeft Motraxx zichzelf op de kaart gezet in Tienen. “Wij zijn een van de enige in de wijde omgeving die ook landbouw- en industriebanden verkopen en herstellen. Dankzij onze grote stock en de goede contacten met andere Profile-garages kunnen we dan ook gemakkelijk voorzien in de vraag."

Velgherstelling Motraxx Tienen

Velgherstelling

De mond-tot-mondreclame blijkt ook voor het herstellen van velgen zijn werk te doen. “Wat begon als een proefproject, groeide al snel uit tot een echt succes. Dit was voor ons opnieuw een bewijs dat er een tekort was in het aanbod en sindsdien ligt het hier dan ook steeds vol met te herstellen velgen. Voorlopig gebeurt het herstellen nog met de hand waardoor het vaak gaat over een tijdrovend proces. Niettegenstaande proberen we er toch voor te zorgen dat de klant dezelfde dag terug over zijn wagen beschikt. Wanneer dit niet lukt, beschikken we steeds over een gratis vervangwagen."

UITRUSTING

De familie Bulens nam goed een jaar geleden een bandencentrale over die zijn beste tijd al had gehad. Het was dan ook nodig om te investeren in zowel het materiaal als het gebouw. “We hebben bij de overname meteen geïnvesteerd in een goede uitlijnbank. Zo wordt de bank om het kwartaal geüpdatet en beschikken we ook over software die gebruikt kan worden voor de oudere wagenmodellen. We krijgen hiervoor dan ook klanten uit alle uithoeken van het land over de vloer. Daarnaast hebben we ook in een aantal nieuwe bruggen geïnvesteerd en het pand wat verfraaid. Bovendien zijn we nu ook goed zichtbaar dankzij de nieuwe uithangborden en vlaggen van Profile."

Materieel

“Aangezien de vorige eigenaar zich vooral bezighield met banden, moesten we ook investeren in enkele toestellen om onderhoud te kunnen uitvoeren. Zo kochten we een degelijk diagnosetoestel en aircoserviceapparaat en investeerden we ook in heel wat gereedschap en verrijdbare koffers. Het ging hierbij om een stevige, maar rendabele investering."

Motorafdeling

Motraxx Tienen

“Sinds kort hebben we in onze garage ook een kleine motorafdeling gecreëerd. Hoewel dit nog niet functioneert zoals zou moeten, schuilt er toch heel wat potentieel in het concept. Op deze manier hoeven motorrijders hun officiële dealer niet meer te raadplegen indien er iets mis is met de banden en besparen ze in zowel tijd als kosten. Zodoende hebben we dus ook geïnvesteerd in materiaal om motorbanden te kunnen behandelen. Omdat we hier in de toekomst zeker in willen uitbreiden zijn we van plan om hier verder in te investeren."

UITBREIDING

Wegens plaatsgebrek staan er bij Motraxx ook uitbreidingsplannen op de agenda. Het huidige bandenhotel barst uit zijn voegen en ook voor de landbouw- en industriebanden zou meer ruimte een welkome verademing zijn. “Momenteel hebben we een externe opslag van banden op een andere locatie. Dit zorgt vaak voor omslachtige situaties en tijdverlies. Bovendien zijn we sinds onze opstart verdriedubbeld in leasebanden waardoor we echt wel nood hebben aan extra ruimte. Ook de werkplaats is aan een uitbreiding toe. Vaak hebben we hier meer auto's staan dan er op de bruggen kunnen en is er 's nachts bijgevolg niet voldoende ruimte over om alle wagens binnen te plaatsen."

Motraxx Tienen

PERSONEEL

Naast vader, dochter en zoon werken er bij Motraxx nog twee andere personeelsleden. Iedereen heeft er zijn eigen specialiteiten, waardoor de garage in alles thuis is. “Ikzelf sta in voor de administratie en de planning. Omdat ik altijd management assistant ben geweest, is dit voor mij de ideale positie binnen het bedrijf. Daarnaast hebben we Shaun; hij is volwaardig mecanicien en is gespecialiseerd in onderhoud en herstellingen. Eric is bandenmonteur en heeft acht jaar ervaring in landbouw-, vrachtwagen- en industriebanden. Mijn broer, Risto, is een echte duizendpoot, maar vooral bandenspecialist. Ook het herstellen van velgen en uitlijnen van wagens valt onder zijn verantwoordelijkheid."

Opleidingen

“Omdat we nog volop willen groeien, vormen opleidingen een heel belangrijk onderdeel voor onze dagelijkse werking. Profile voorziet in de nodige opleidingen en zet ons zo al een heel eind op weg. Zo had Profile geregeld dat ik, als 'autoleek', eens een kijkje kon nemen in andere vestigingen. Binnenkort volg ik ook een aantal opleidingen via de Profile Academy en ook onze techniekers en bandenmonteurs sturen wij voortdurend op bijscholing. Zo volgt Shaun de opleiding hybridevoertuigen zodat we ook gecertificeerd zijn om dergelijke wagens te onderhouden. Binnenkort staat er ook een opleiding ruitherstelling gepland zodat we ook sterretjes in voorruiten kunnen repareren. Ikzelf volg ook nog een opleiding landbouw- en vrachtwagenbanden bij een leverancier zodat ik ook helemaal mee ben in die wereld. Mensen voorzien van het juiste advies wordt bij ons hoog in het vaandel gedragen."

LID VAN PROFILE

De voortzetting van de samenwerking met Profile na de overname was voor Sagitta een makkelijke keuze. “Profile biedt enorm veel mogelijkheden voor wat betreft het werken voor leasemaatschappijen en grote vloten. Dit is een klantenbasis die je anders nooit bekomt. Als je niet op de lijst van een leasemaatschappij staat, dan moet je het enkel stellen met inkomsten uit particulieren."

Motraxx Tienen Profile

Inspraak

“Franchisenemers hebben weldegelijk veel inspraak bij Profile. Wanneer we een idee hebben, iets niet goed vinden of iets niet meteen willen uitproberen, dan kunnen we hiermee altijd bij Profile terecht. Ik ben zelf ook lid van de klankbordgroep binnen Profile. Hierin worden onder andere de marketingcampagnes en onderhandelingen met leveranciers besproken. Tijdens de vergaderingen is er steeds ruimte voor feedback of aanvullingen. Profile gaat ook maar over tot actie wanneer alle leden hun feedback hebben gegeven. Op deze manier wordt er echt met iedereen rekening gehouden."

TOEKOMSTVISIE

Profile Car & Tyreservice Motraxx wil op zijn huidige elan blijven doorgaan. Sagitta: “We willen momenteel blijven werken zoals we bezig zijn. Het heeft wel allemaal nog een beetje optimalisatie nodig omdat de zaak die we overnamen nu eenmaal niet up-to-date was. We willen alles vooral stap voor stap doen en geen overhaaste beslissingen nemen. Met het aanbieden van onderhoud en het voorzien in de gepaste opleidingen voor onze mensen, wapenen we ons alvast voor de toekomst. Verder focussen we ons, met de opleiding voor hybridewagens ook op de toekomst in de automotive-industrie. De digitalisering in de automobielsector zal binnenkort ook in onze garage de nodige aandacht krijgen. Voorlopig zijn er echter nog een aantal andere zaken die voorrang krijgen."