8 augustus 2018

VAKINFORMATIE OVER HET ONDERHOUD EN HERSTEL VAN VOERTUIGEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxDieselwagens blijven marktaandeel verliezen

De discussie rond de CO2-taks moet opnieuw objectief gevoerd worden. Dat zeggen Febiac en Traxio. “Alleen met een mentaliteitsverandering en de uitbouw van alternatieven voor fossiele brandstoffen kunnen we streven naar een beter milieu, in plaats van belastingen door te voeren", zegt Febiac-voorzitter Philippe Dehennin. Niettemin kende de Belgische markt voor nieuwe auto's een uitstekend eerste semester. In vergelijking met 2017 groeide het aantal inschrijvingen met bijna 3%. Tegelijk tekenen er zich enkele trends af in de voorkeuren van de Belgische consument.
Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector …

Unizo over arbeidsdeal: "Belangrijke stappen vooruit voor verder overleg"
Veranderingen in de Europese aftermarketorganisatie
Controleer de speling voordat er verhitting optreedt
Kijk achter de schermen bij spuitafdeling Mercedes-AMG Petronas Motorsport
Persoonlijk record verbroken op Shell Eco-marathon
Meer nieuws

DIESELWAGENS BLIJVEN MARKTAANDEEL VERLIEZEN

De Belgische markt voor nieuwe auto's kende een uitstekend eerste semester. In vergelijking met 2017 groeide het aantal inschrijvingen met bijna 3%. Tegelijk tekenen er zich enkele trends af in de voorkeuren van de Belgische consument.
Lees meer

CO2-TAKS: “INZETTEN OP ALTERNATIEVEN, NIET OP HOGERE TAKSEN"

De discussie rond de CO2-taks moet opnieuw objectief gevoerd worden. Dat zeggen Febiac en Traxio. “Alleen met een mentaliteitsverandering en de uitbouw van alternatieven voor fossiele brandstoffen kunnen we streven naar een beter milieu, in plaats van belastingen door te voeren", zegt Febiac-voorzitter Philippe Dehennin.
Lees meer

MILIEUEFFECT AUTOPRODUCTIE STERK VERMINDERD IN AFGELOPEN DECENNIUM

De meest recente gegevens van de Europese Federatie van Automobielfabrikanten (ACEA) tonen aan dat autofabrikanten de milieueffecten van de autoproductie in het afgelopen decennium aanzienlijk hebben verminderd, hoewel het aantal geproduceerde auto's is toegenomen van 11,9 miljoen in 2013 tot 17 miljoen in 2017.
Lees meer

CALIFORNIË WORDT PILOTLOCATIE VOOR AUTOMATISCH RIJDEN

Bosch en Daimler versnellen de ontwikkeling van volautomatisch en bestuurderloos rijden in de stad en zetten de koers resoluut uit. De partners hebben Californië gekozen als pilotlocatie voor de eerste testvloot.
Lees meer

CARFIX-LEZERS BEZOEKEN AUTOMECHANIKA GRATIS

Voor de Automechanika vakbeurs, die van 11 tot 15 september 2018 plaatsvindt in Frankfurt am Main, Duitsland, biedt CarFix zijn lezers gratis dagtickets aan.
Lees meer

ACEA VERLIEST LID RAAD VAN BESTUUR

De European Automobile Manufacturers' Association (ACEA) geeft uiting aan haar diepe bedroefdheid over het overlijden van Sergio Marchionne, de CEO van Fiat Chrysler Automobiles (FCA).
Lees meer

CARROSSERIE IN URSEL KRIJGT MAKE-OVER

Carrosserie De Schrijver in Ursel viert zijn 35-jarig bestaan met uitbreidings- en vernieuwingswerken van het gebouw. Zaakvoerder Inge De Schrijver wil in haar carrosserie nog meer auto's in topconditie krijgen.
Lees meer

NOKKENASLAGERS BESCHERMD IN REËLE OMSTANDIGHEDEN

Op de Bearingworld Conference stelde NTN-SNR een paper voor over de risico's van 'white etching cracks' (WEC) bij nokkenaslagers in automotoren. Hoewel tijdens proeven op de testbank meerdere gevallen van WEC werden vastgesteld, heeft NTN-SNR kunnen aantonen dat dit probleem niet optreedt bij motoren in reële omstandigheden.
Lees meer

http://carfix.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Dieselwagens blijven marktaandeel verliezen

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be