19 september 2018

VAKINFORMATIE OVER HET ONDERHOUD EN HERSTEL VAN VOERTUIGEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Dim- en grootlichten passen zich automatisch aan verkeer aan

120pxVerlichting speelt een cruciale rol in de veiligheid van voertuigen. Fabrikanten werken daarom voortdurend aan een nieuwe technologie die de auto een stuk veiliger kan maken. Waar de sprongen vooruit in de jaren negentig zich in eerste instantie toespitsten op de lichtbron, kijkt men nu vooral naar het adaptatievermogen. Met een computer die 1 miljoen instructies per seconde leverde, op een programma van 32 kilobyte draaide en vier kilobyte aan geheugen bezat, slaagden de VS er in 1969 in om Apollo 11 veilig op de maan neer te zetten. Goed vijftig jaar later bewijzen vier studenten aan de Thomas More hogeschool in Sint-Katelijne-Waver dat een smartphone tot veel meer in staat is dan het nemen van selfies en het digitaal vastleggen van menig levensverhaal op sociale media.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector …

Gedwongen push voor elektrische auto's heeft negatief effect op werkgelegenheid

Controles blijven nodig in de carwashsector: drie op vijf in overtreding!

LKQ/Sator neemt MPM Oil over

Bilstein group partsfinder: nu met geïntegreerde zoekfunctie voor vrachtwagens

's Werelds snelste auto's halen hun schoonheid in Zuid-Zweden

Meer nieuws

DIM- EN GROOTLICHTEN PASSEN ZICH AUTOMATISCH AAN VERKEER AAN

Verlichting speelt een cruciale rol in de veiligheid van voertuigen. Fabrikanten werken daarom voortdurend aan een nieuwe technologie die de auto een stuk veiliger kan maken.

Volledig artikel lezen

SLEUTEL TOT AUTONOOM RIJDEN ZIT IN ONZE BROEKZAK

Met een computer die 1 miljoen instructies per seconde leverde, op een programma van 32 kilobyte draaide en vier kilobyte aan geheugen bezat, slaagden de Verenigde Staten er in 1969 in om Apollo 11 veilig op de maan neer te zetten.

Volledig artikel lezen

NIEUW EXPOSANTENRECORD EN MEER BEZOEKERS OP 25E AUTOMECHANIKA

Automechanika Frankfurt werd op 15 september afgesloten met een recordaantal exposanten, meer bezoekers dan in 2016 en een nieuw record voor de hoeveelheid tentoonstellingsruimte.

Lees meer

MEER INNOVATIES DAN OOIT TEVOREN

De winnaars van de Automechanika Innovation Awards 2018 zijn bekendgemaakt. De awards worden sinds 1996 uitgereikt ter ere van innovaties in de automotive aftermarket.

Lees meer

VIDEO: START VAN EEN NIEUW TIJDPERK VOOR DE BELGISCHE MOBILITEIT

 VIDEOEen zelfrijdende shuttle die met andere weggebruikers kan interageren, heeft voor het eerst met passagiers op de openbare weg rondgereden. Deze primeur werd in Han-sur-Lesse georganiseerd door Vias institute en de minister van Mobiliteit François Bellot, in aanwezigheid van eerste minister Charles Michel.

Video

WOLF WORDT OFFICIEEL SMEERMIDDELENPARTNER FIA WK RALLY

Wolf kondigt een nieuw partnerschap aan met de toonaangevende naam in de autosport, het Wereldkampioenschap Rally dat internationaal bekend staat als het FIA World Rally Championship (WRC).

Lees meer

THULE ZET NIEUWE STANDAARD VOOR DAKDRAGERS

Met meer dan vijftig jaar ervaring in de wereld van dakdragers, komt Thule nu met The Next Generation. De nieuwe generatie dakdragers zijn ontworpen met het oog op de toekomst én om het leven van de gebruiker te vereenvoudigen.

Lees meer

LIQUI MOLY-KALENDER 2019 DRAAIT OM SPORTWAGENS

“Onze kalender heeft veel fans", zegt Peter Baumann, hoofd marketing van de Duitse olie- en additievenspecialist Liqui Moly. In de uitgave voor volgend jaar zullen vooral actuele sportwagens zoals de Lamborghini Aventador, de Audi R8 V10 plus, de Mercedes AMG GT S en de Dodge Charger te zien zijn.

Lees meer

http://carfix.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Dim- en grootlichten passen zich automatisch aan verkeer aan

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be