21 februari 2018

VAKINFORMATIE OVER HET ONDERHOUD EN HERSTEL VAN VOERTUIGEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxSchenkt u wel voldoende aandacht aan onderhoud van remmen?

Alle elektronische snufjes ten spijt, is de rem vandaag nog altijd het belangrijkste actieve veiligheidsonderdeel in een wagen. Het is echter ook een slijtageonderdeel, net omdat de bestuurder die veel zal gebruiken. Het belang van een goede controle en onderhoud van deze onderdelen is dan ook aangewezen. Ook het belang van kwaliteitsvolle remvloeistoffen mag niet onderschat worden.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector …
Gratis naar Mobility of the future dankzij CarFix
Verhoging en uitbreiding premies voor elektrische en waterstofwagens
European Automotive Forum stelt stedelijke mobiliteit centraal
Toegang tot garageconcept eenvoudiger gemaakt
Meer nieuws

Voor u gespot …
Verwijdering van oppervlakkig vuil
Twee tandriemen in één pakket vereenvoudigt reparaties
Diagnoseapparaat klaar voor de toekomst
Doeltreffend dubbel vezelsysteem
Meer nieuwigheden

Analyse schadebeeld remmen geeft goede diagnose

Alle elektronische snufjes ten spijt, is de rem vandaag nog altijd het belangrijkste actieve veiligheids­onderdeel in een wagen. Hoewel remassistentie in bepaalde modellen die op de markt zijn, al geïntegreerd is, blijft de klassieke manuele over­brenging van kracht de manier bij uitstek om de wagen tot stilstand te brengen.
Volledig artikel lezen

Te weinig aandacht voor belang van kwaliteitsvolle remvloeistoffen

De sector meent dat remvloeistoffen over het algemeen te weinig aandacht krijgen. Het betreft immers een veiligheidsgerelateerd onderdeel van elk voertuig. Studies tonen aan dat te veel voertuigen over onze wegen rijden met een remvloeistofniveau en vloeistofkwaliteit 'beneden alle peil'.
Volledig artikel lezen

Spanning verzekerd op AutoTechnica

Op 26 maart nodigt Febelauto u uit voor de vakbeurs AutoTechnica in Brussels Expo. U kunt er onder meer aansluiten voor een gratis workshop. Bij het werken aan hybride en elektrische voertuigen is veiligheid immers van cruciaal belang.
Lees meer

Video: Praktische reparatieoplossing LuK RepSet 2CT

160px VIDEODubbele koppelingstransmissies nemen een steeds belangrijkere positie in de markt in en worden door steeds meer voertuig­fabrikanten toegepast. De LuK RepSet 2CT is de praktische reparatieoplossing voor deze techniek.
Video

RUPES BigFoot informatiesessie

Tijdens het Autotechnica salon dat plaatsvindt van 25 tot 28 maart 2018 organiseert Vip Tools, in samenwerking met Rupes Italië - Fabrizio Gagliardi (training­manager), een aantal RUPES BigFoot informatiesessies voor detailers en mensen die zich wensen te verdiepen in de kunst van het polieren.
Lees meer

Verwijdering van oppervlakkig vuil

160pxBij de montage van een nieuwe remschijf op de wielflens is voorzichtigheid geboden. Deze moet zeker gereinigd worden voor bevestiging. De PFC105 remreiniger kan hiervoor gebruikt worden voor het verwijderen van oppervlakkig vuil.
Lees meer

Breng een bezoek aan Automechanika Istanbul 2018

Breng een bezoek aan Automechanika Istanbul van 6 tot en met 9 april in Turkije. Deze professionele vakbeurs met meer dan 1.200 internationale exposanten brengt relevante professionals, fabrikanten, distributeurs, herstellers en onderwijsinstellingen uit de regio samen.
Lees meer

LKQ schittert op Autotechnica

LKQ wil zich op Autotechnica profileren als het antwoord op alle actuele en toekomstige noden van de aftermarket automobielsector. Dit zal LKQ doen door haar vier pijlers in de verf te zetten: parts, equipment, support en coatings.
Lees meer

Mens en machine worden een

Ford is de eerste autofabrikant die zijn werknemers van exoskeletpakken voorziet. Werknemers kunnen componenten, die anders te zwaar zouden zijn, met behulp van dergelijke pakken optillen en manoeuvreren.
Lees meer

Mobiliteit van morgen is gevarieerd, efficiënt en milieuvriendelijk

Op de 12e Internationale MTZ-conferentie liet Schaeffler zien dat er een grote verscheidenheid aan intelligente autotechnologieën bestaat. Verschillende toepassingsgebieden vereisen dat technologieën met elkaar worden gecombineerd.
Lees meer

http://carfix.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Schenkt u wel voldoende aandacht aan onderhoud van remmen?

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be