naar top
Menu
Logo Print

Video: Afstellen van een wieldraagarm

Xenonkoplampen produceren helder en duidelijk licht dat een beter zicht op de weg verschaft. Om te voorkomen dat tegenliggers verblind worden, is een correcte hoogteafstelling van xenonkoplampen van het grootste belang. De hoogte van een auto met mechanische ophanging verschilt als gevolg van de belasting in de passagiersruimte. De lichtstraal kan hierbij omhoog gericht worden en tegenliggers verblinden. Aan de hand van de informatie van de rechter hoogtesensor kunnen de koplampen verhoogd of verlaagd worden zodat het licht altijd op de weg gericht is. Volgende problemen vormen een aanwijzing dat de wieldraagarm aan vervanging toe is:
• Beschadigde fuseekogel;
• De auto verliest de controle als gevolg van beschadigde ophangingscomponenten onderaan;
• Slijtage aan de bussen van de wieldraagarmen.
Voor auto's met koplampen die omhoog en omlaag bewegen, heeft Moog een blinde M6-klinknagel gecreëerd voor volgende driehoeksdraagarmen (VV-WP-3640 / VV-WP-3645 / VV-WP-4871 / VV-WP-4872). Wanneer er xenonkoplampen gemonteerd zijn, kan de hoogtesensor daarom aan de arm worden bevestigd zodat u geen extra componenten hoeft te kopen om de montage af te ronden. Ga als volgt te werk bij problemen met de ophanging van uw auto:
• Draai een moer in de blinde klinknagel;
• Plaats de geladen klinknagel in het voorgeboorde gat in de driehoeksdraagarm;
• Draai de moer aan om de klinknagel in de juiste positie vast te zetten;
• Draai de moer uit de klinknagel en de klus is geklaard.
Hoewel de OE- en Moog-driehoeksdraagarmen een fixeergat hebben, zit er geen M6-draadklinkmoer in die noodzakelijk is voor de montage van de sensor aan de arm. Dankzij de blinde M6-klinknagel hoeft u dus geen extra componenten aan te schaffen om de klus af te kunnen ronden.

FEDERAL-MOGUL

FEDERAL-MOGUL

+3234508310
\N