Henkel en Carbon Revolution bundelen hun krachten

Leveringsovereenkomst voor ontwikkeling carbon wielen

Henkel heeft een strategische materiaalleveringsovereenkomst gesloten met Carbon Revolution, de Australische fabrikant van carboncomposietwielen uit één stuk.De samenwerking omvat toegewijde productiefaciliteiten in de fabriek van Henkel in de buurt van Melbourne.
De wereldwijde auto-industrie is op zoek naar lichtgewichtoplossingen. Voor wielen, die de belangrijkste massa op een voertuig vertegenwoordigen, is de koolstofcomposiettechnologie uit één stuk een opkomende keuze voor wereldwijde autofabrikanten. Die kunnen een gewichtsbesparing van 40 tot 50% bieden t.o.v. conventionele aluminium wielen.
"Op basis van een nauwe samenwerking met Carbon Revolution hebben we onze portfolio van composietmateriaaltechnologieën uitgebreid om eigen oplossingen te creëren die voldoen aan de prestatiespecificaties van de wereldwijde autofabrikanten", zegt Konrad Brimo Hayek van Henkel.
"De samenwerking met Carbon Revolution moet verschillende wereldwijde programma's voorzien van de beste oplossingen die beschikbaar zijn en omvat actieve ondersteuning van Henkel via dubbele productiecapaciteit in de EU en lokaal in Australië.
Op het gebied van duurzaamheid kan de technologie ook de brandstof- of elektrische vermogensefficiëntie verbeteren en autofabrikanten helpen de CO2-uitstootbalans van hun wagenpark te verminderen.
"Carbon wielen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het minimaliseren van het energieverbruik bij het versnellen en het vertragen van de wielen naar elke keer dat de auto wordt versneld of vertraagd. Dit bespaart brandstof op voertuigen met verbrandingsmotor en batterijvermogen op hybride en volledig elektrische voertuigen", besluit Brett Gass, CTO van Carbon Revolution.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.