Axalta verkoopt 60.000e spectrofotometer

Wereldwijde digitalisering is mogelijke oorzaak voor snelle stijging

Axalta heeft aangekondigd dat het haar 60.000e spectrofotometer heeft verkocht, waarvan 10.000 in de afgelopen 15 maanden. De snelle stijging van de recente verkopen wordt voornamelijk toegeschreven aan een wereldwijde digitaliseringstrend. Met dit draagbare digitale apparaat is nauwkeurig en snel kleurzoeken mogelijk waarmee de efficiëntie van carrosseriebedrijven verhoogd kan worden.
"De digitale aanpak voor kleurmeten en het vinden van kleuren begon 25 jaar geleden toen Axalta één van de eerste lakproducenten was die een digitaal apparaat en software aanbood aan schadeherstelklanten”, zegt dr. Martin Wulf, Axalta's manager kleur en techniek voor schadeherstelsystemen. "Vandaag moedigen we al onze gebruikers aan om hun efficiëntie te optimaliseren door over te stappen op digitale kleurmeting."
Het gebruik van de nieuwste generatie spectrofotometer en cloud-based kleurensoftware is eenvoudig. Carrossiers nemen eenvoudig de kleurmetingen van het lakwerk van een voertuig op met behulp van de spectrofotometer, die vervolgens de waarden draadloos naar Axalta's online wereldwijde kleurendatabase verzendt. De software voor kleurovereenkomst doorzoekt meer dan 200.000 constant bijgewerkte formules en past waar nodig automatisch de dichtstbijzijnde formule aan.
Zo kunnen carrossiers de best mogelijke kleurovereenkomst vinden, die vervolgens op een smartphone of tablet kan worden geselecteerd en via wifi naar een IP-schaal kan worden verzonden voor het mengen van de kleurformule. Het hele proces is nauwkeuriger, efficiënter en winstgevender.
“De spectrofotometer is een waardevol onderdeel van het moderne herstelwerk. We verwachten wereldwijd een aanzienlijke groei, omdat carrossiebedrijven een volledig digitale manier van werken aannemen. We zullen klanten die digitaal willen gaan werken, ondersteunen en helpen om een naadloze overstap te maken naar een volledig digitaal kleurmanagementproces”, concludeert Wulf.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.