Standox ontwikkelt eigen speciale kleur

De kleur werd geïnspireerd op het blauwe logo van Standox

Standox, een wereldwijd lakmerk van Axalta, een toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeibare en poedercoatings, heeft voor het eerst een eigen speciale kleur ontwikkeld. Standox Performance Blue, zoals de kleur heet, is een stralende, metallic blauwe kleur met flop-effect, en is geïnspireerd op het logo van het merk.
De formule voor het exclusieve Standox Performance Blue is nu beschikbaar in de Standowin iQ-software. Dat betekent dat ze kan worden gevonden door alle carrosseriebouwers die met Standox werken. Olaf Adamek, brandmanager bij Standox voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, heeft de kleur speciaal laten ontwikkelen voor een Mercedes SLS die te zien is in de entreehal van het Standox-informatiecentrum in Wuppertal. "We hadden een gewone OEM-tint kunnen gebruiken, maar we wilden iets unieks en opvallends bedenken", zegt hij. "Deze kleur is geïnspireerd op het blauw in ons logo", zegt Adamek. “En het wereldwijde autokleurpopulariteitsrapport 2018 van Axalta toont aan dat blauw de meest populaire chromatische kleur is voor nieuwe auto's in Europa. Goed voor ongeveer tien procent van de markt na wit, grijs, zwart en zilver. Ook dat deed ons de knoop doorhakken." 
Een beperkt aantal Ford GT40-modelracewagens is geproduceerd op schaal 1:18 in Standox Performance Blue en zijn exclusief verkrijgbaar via het merk. Adamek: "We willen onze klanten iets speciaals en pakkends bieden, iets dat ons leidende principe, The Art of Refinishing, vertegenwoordigt. De exclusieve, beperkte verzamelaarseditie van de modelauto is precies dat, en Standox Performance Blue is de kers op de taart. Onze exclusieve kleur maakt het Ford GT40-model niet alleen nog populairder, maar staat ook voor betrouwbaarheid, net als Standox.”
Carrosseriebedrijven kunnen op standox.be/kleuren meer informatie vinden over autokleuren.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.