Leuvense studenten winnen zonnewagenchallenge Australië

De reis van 3.020 km duurde iets meer dan 4 dagen

Het Agoria Solar Team van de Universiteit van Leuven is wereldkampioen geworden tijdens de tweejaarlijkse Bridgestone World Solar Challenge. De race vertrok in Darwin en eindigde zo’n 3.020 km verder in de kuststad Adelaide, in Zuid-Australië. De BluePoint, zoals de zonnewagen werd gedoopt, passeerde de finishlijn op 17 oktober 2019. Negentien studenten ontworpen de innovatieve zonnewagen die werd gelakt door Silver Partner Cromax en het logo van het lakmerk draagt. 
Kevin Torfs, brandmanager bij Cromax voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika: “Felicitaties aan het hele team voor deze indrukwekkende prestatie, we vieren het allemaal met hun mee. Het was fantastisch om het team opnieuw te ondersteunen met lak en technische expertise om zich voor te bereiden op deze ongelooflijke uitdaging. Het is duidelijk dat het harde werk zijn vruchten heeft afgeworpen.” 
De reis van de BluePoint duurde 4 dagen, 3 uur en 52 minuten. Met een gemiddelde snelheid van 86,6 km/u kwam hij met een voorsprong van 12 minuten op de nummer 2, het Tokai University Solar Car Team, over de finish. Cromax werkte samen met het team om een nieuwe kleurstelling voor BluePoint te ontwikkelen. Die bestond uit effen wit met twee volledig nieuwe tinten blauw, passend bij de bedrijfskleuren van de hoofdsponsor, Agoria. De lak moest zo weinig mogelijk wegen en moest voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het team. Het was ook belangrijk om een laksysteem te hebben dat bestand was tegen de sterke wind, zware zandstormen en extreme hitte tijdens de race door Australië. Het Ultra Performance Energy System was daarom een voor de hand liggende keuze. “We hebben nauw samengewerkt met het team om ervoor te zorgen dat de aerodynamica van BluePoint optimaal was en volledig onaangetast bleef. Stickers van sponsoren werden aangebracht onder de transparante laag om ervoor te zorgen dat de lak een uitstekende geleiding bood."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.