breed opgezet congres- en evenementenprogramma geeft extra impulsen

Voor het eerst na de door de coronapandemie opgelegde beperkingen zal THE TIRE COLOGNE 2022 de gehele banden- en wielenindustrie in minder dan twee maanden weer samenbrengen op een internationaal communicatie- en zakenplatform. Inhoudelijk zal THE TIRE COLOGNE 2022 zich toespitsen op thema's die bijzonder relevant zijn geworden in de context van de pandemie, zoals de toegenomen vraag naar duurzamere producten. THE TIRE COLOGNE, dat plaatsvindt van 24 tot 26 mei 2022, maakt de trends en onderwerpen die belangrijk zijn voor de sector tastbaar en begrijpelijk

THE TIRE COLOGNE 2022: breed opgezet congres- en evenementenprogramma

TIRE STAGE

De "TIRE STAGE" biedt de gelegenheid om na te denken over relevante onderwerpen zoals "wagenparkbeheer", "recycling" of "digitalisering". Deze zullen worden behandeld en besproken in verschillende sessies. Het volledige programma van de TIRE STAGE zal live worden uitgezonden en zal ook als video-on-demand beschikbaar zijn op de website van THE TIRE COLOGNE.

Op de namiddag van de eerste dag van de beurs zullen presentaties en paneldiscussies plaatsvinden in de TIRE FLEET Lounge als onderdeel van de TIRE STAGE. De TIRE Fleet Lounge biedt elke wagenparkbeheerder de mogelijkheid om een kennisvoorsprong te maken en is tegelijkertijd een ideaal platform om de dialoog met potentiële klanten aan te gaan.

De tweede editie van het Tire Recycling Forum vindt plaats op woensdag 25 mei, van 12 tot 15 uur op de TIRE STAGE. Het forum bestaat uit twee seminarsessies, die elk gewijd zijn aan kwesties die van belang zijn voor de mondiale bandenrecyclinggemeenschap.

Het thema van de rondetafel is "Toegang tot voertuiggegevens". Het vindt plaats op 25 mei, van 10.30 tot 11.30 uur, op de TIRE STAGE. Toegang tot voertuig- en voertuiggerelateerde gegevens zonder barrières en beperkingen is een doorslaggevende concurrentiefactor voor spelers op de aftermarket van de automobielindustrie, waaronder garagebedrijven en bandenleveranciers. Vertegenwoordigers op hoog niveau van de bandenindustrie, de automobielhandel en de automobielindustrie zullen een standpunt innemen over dit explosieve onderwerp en tegengestelde benaderingen bespreken.

Vanzelfsprekend zal digitalisering een belangrijk thema blijven in het evenementenprogramma van THE TIRE COLOGNE. Alle sectoren van de bandenhandel worden erdoor getroffen. Onder de titel "Inkoop, verkoop en klantencommunicatie - hoe digitaal is de bandenhandel?" zal Dietmar Winkler met gasten in discussie gaan over de vraag hoe ver de handel tot nu toe is gevorderd en waar nog een inhaalslag moet worden gemaakt.

THE TIRE COLOGNE 2022: breed opgezet congres- en evenementenprogramma

Boulevard of Sustainability

Het centrale thema van THE TIRE COLOGNE 2022 is duurzaamheid, en de Boulevard of Sustainability zal daar dit jaar het decor van zijn. De boulevard in het midden van het expositiecentrum is het toneel voor de duurzame levenscyclus van banden. Op verschillende eilanden zullen exposanten en partners de verschillende fasen van de cyclus belichten en oplossingen voorstellen: de meest innoverende producten, de meest recente studies en de belangrijkste hefbomen.

Global Retreading Conference 2022

Na de geslaagde start tijdens de laatste editie van THE TIRE COLOGNE, vindt op 24 mei 's middags de tweede Global Retreading Conference (GRC) plaats, een initiatief van de Europese federatie voor loopvlakvernieuwing BIPAVER. De Global Retreading Conference zal worden gevolgd door de uitreiking van de "Recircle Awards 2022" in verschillende categorieën.

THE TIRE COLOGNE 2022: breed opgezet congres- en evenementenprogramma

demonstratieruimtes

Op initiatief van en georganiseerd door de Duitse federatie van bandendistributeurs en vulkaniseerders (BRV), worden op twee terreinen praktische demonstraties gegeven van de (de)montage van grote banden, en van ultra-high performance- (UHP) en run-flatbanden.

In het autosegment zal de nadruk liggen op wdk-gecertificeerde montage van UHP- en runflatbanden. Banden met een lage hoogte-breedteverhouding en een grote diameter vormen een groeiend segment, of ze nu als originele uitrusting of als vervangingsbanden worden gebruikt. Deze ontwikkeling wordt ondersteund door het groeiende aantal SUV's en hybride- en zuiver elektrische voertuigen. De juiste mechanische uitrusting en voldoende gekwalificeerde monteurs zijn van essentieel belang voor een professionele en veilige service in verband met UHP-/runflatbanden.

In het segment bedrijfsvoertuigen zal een animatieruimte worden gebruikt voor de montage van grote banden op voertuigen die in de landbouw en de industrie worden gebruikt. De context is dat meer bandendistributeurs proberen toe te treden tot de niche van landbouw-/bosbouwbanden of grondverzet-/industriële banden om zich van de concurrentie te diversifiëren. Deze niches vereisen echter specifieke montage- en serviceknowhow voor een professionele marketing en het verlenen van de nodige diensten.

Klik hier voor meer info & tickets

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.