Continentals Powertrain Division wordt Vitesco Technologies

Nieuwe merkidentiteit benadrukt schone mobiliteitsaandrijvingstechnologieën

De voormalige aandrijflijndivisie van het technologiebedrijf Continental zal vanaf nu opereren onder de naam Vitesco Technologies. Het bedrijf, dat sinds januari 2019 zelfstandig opereert, is momenteel bezig met de uitrol van zijn nieuwe merkidentiteit op de circa 50 locaties wereldwijd.
Uitgangspunt is het hoofdkantoor van Vitesco Technologies aan de Siemensstrasse in Regensburg (D). Daar is het nieuwe logo duidelijk zichtbaar vanaf het dak. De externe verschijning wordt gecompleteerd door een moderne nieuwe website en een sociale media-aanwezigheid op verschillende platforms wereldwijd.
"Ons doel is schone en duurzame mobiliteit. Daarom maken we de kern van elk voertuig slim en elektrisch. Ik ben blij met onze nieuwe dynamische merkidentiteit. Het onderstreept onze duidelijke claim op leiderschap in schone aandrijving, nu en in de toekomst", aldus Andreas Wolf, CEO van Vitesco Technologies.
Met de autonomie van Vitesco Technologies reageert Continental op de snel veranderende eisen die worden gesteld aan de aandrijving van voertuigen die door radicale veranderingen worden beïnvloed. Voor een deel staat de drastische vermindering van de uitstoot wereldwijd bovenaan de politieke en sociale agenda.
"Flexibiliteit is de orde van de dag. Wereldwijd zijn alle typen aandrijfsystemen in trek. Onze missie is om ze allemaal schoon, efficiënt en betaalbaar te maken. Dit kan door consistente elektrificatie. Als onafhankelijk bedrijf kunnen we nu sneller en efficiënter reageren op de eisen van onze sector en onze sterke punten beter benutten. We willen een leidende rol spelen in de elektrificatie van de aandrijflijn", aldus Wolf.
De sector van de aandrijflijnen ondergaat momenteel de grootste verandering aller tijden, maar met een geschat aandeel van 50 procent van de elektrische en hybride voertuigen tegen 2030, biedt het grote kansen op het gebied van elektromobiliteit. Met name de milde hybridisatie van verbrandingsmotoren zal de komende jaren van enorm belang zijn.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij CarFix 

CarFix maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.